Izvor: S media, 31.Jan.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i visoki komesar OEBS-a: Otvorena pitanja o manjinama rešavati dijalogom

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine Knut Volebek razgovarali su o poštovanju prava nacionalnih manjina a pozitivno je ocenjeno nastojanje Vlade Srbije da otvorena pitanja rešava dijalogom.

Dačić je istakao da je Vlada Srbije opredeljena da primenjuje najviše standarde u oblasti poštovanja prava nacionalnih manjina, ali da se neće >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dozvoliti primena dvostrukih standarda i ugrožavanje interesa države Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Srbija će poštovati međunarodne obaveze, uz uvažavanje interesa nacionalnih manjina i zaštitu društvenih i državnih interesa, rečeno je u razgovoru premijera Dačića i visokog komesara OEBS-a.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić takođe se sastao sa Volebekom koji je izrazio zadovoljstvo aktivnostima i načinom na koji se Srbija odnosi prema pitanjima od interesa za njene nacionalne manjine.

Mrkić je izrazio punu podršku aktivnostima visokog komesara i zahvalio se na ličnom angažmanu ambasadora Volebeka na pitanjima od našeg neposrednog interesa, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ambasador Volebek, koji boravi u višednevnoj radnoj poseti Srbiji, izrazio je zadovoljstvo aktivnostima koje Srbija sprovodi, kao i načinom na koji se odnosi prema pitanjima od interesa za nacionalne manjine koje žive u Srbiji.

On je takođe upoznao ministra Mrkića sa razgovorima koje je prethodna dva dana vodio na istoku i jugu Srbije.

(Tanjug)

FOTO: Beta/ Milan Obradović

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.