Dačić: Poštovaćemo prava manjina, ali ...

Izvor: Mondo, 31.Jan.2013, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Poštovaćemo prava manjina, ali ...

Vlada Srbije je opredeljena da primenjuje najviše standarde u poštovanju prava nacionalnih manjina, ali neće dozvoliti primenu dvostrukih standarda i ugrožavanje interesa države, rekao je premijer Ivica Dačić

On je to rekao tokom razgovora sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine, Knutom Volebekom.

Kako je danas saopštila Vlada Srbije, dva zvaničnika su detaljno razgovarala o svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << problemima, a pozitivno je ocenjeno nastojanje srpske vlade da otvorena pitanja rešava dijalogom.

Srbija će poštovati međunarodne obaveze, uz uvažavanje interesa nacionalnih manjina i zaštitu društvenih i državnih interesa, rekao je Dačić.

(Beta, foto: Tanjug, Sava Radovanović)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Otvorena pitanja rešiti dijalogom"

Izvor: B92, 31.Jan.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić i visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine Knut Volebek pozitivno su ocenili nastojanje Vlade da otvorena pitanja rešava dijalogom...Oni su razgovarali i o poštovanju prava nacionalnih manjina...Dačić je istakao da je Vlada Srbije opredeljena da primenjuje najviše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.