Dačić i Zanijer osudili napad na francuski nedeljnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jan.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Zanijer osudili napad na francuski nedeljnik

Predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i Generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer oštro su osudili današnji teroristički napad na francuski satirični magazin "Šarli Ebdo" u Parizu, osuđujući masakr kao napad na slobodu izražavanja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je "veoma potresen" vešću o današnjem napadu u kome je poginulo 12 ljudi, a više ih je ranjeno.

"Nasilje nad novinarima je neprihvatljivo i treba ga tretirati kao napad na celo društvo. Terorizam, u bilo kom obliku, ne može biti tolerisan niti opravdan", dodao je Dačić i izrazio saučešće ožalošćenima i poželo brz oporavak povređenim.

Generalni sekretar OEBS-a Lamberto Zanijer, takodje izjavljujući saučešće, rekao je da "snažno osudjuje ovaj akt nasilja nad slobodom medija, koji je rezultirao smrću i ranjavanjem mnogih".

"Današnji napad takodje podvlači značaj negovanja tolerancije i nediskriminacije u našim društvima, kao način da se suprotstavimo nasilnom ekstremizmu i radikalizaciji koja vodi ka terorizmu", rekao je Zanijer.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Teroristički napad u Parizu

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski zvaničnici osudili masakr u Parizu

Izvor: Blic, 07.Jan.2015

Generalni sekretar Saveta Evrope Tobjorn Jagland izjavio je da je današnji napad na francuski nedeljnik u Parizu napad na demokratsko društvo i evropske vrednosti i rekao da je "šokiran i duboko rastužen" tim užasnim činom..."Šokiran sam i duboko rastužen tim stravičnim napadom na nevine ljude...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.