Dačić i Vučić u borbi protiv nasilja u sportu

Izvor: Mondo, 18.Okt.2012, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Vučić u borbi protiv nasilja u sportu

Vlada Srbije imenovala je u četvrtak premijera Ivicu Dačića za predsednika Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama, a za njegovog zamenika, prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

"Nacionalni Savet za borbu protiv nasilja na sportskim priredbama uskoro će raspravljati o nedavnim incidentima na utakmici mladih fudbalskih reprezentacija Srbije i Engleske", navodi se u saopštenju.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << danas, ministarka omladine i sporta Alisa Marić najavila je da će na sednici Vlade zatražiti da se ponovo formira Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu.

"Na sednici Vlade tražiću hitno formiranje Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu, da se incidenti na sportskim borilištima ne bi ponavljali. Inicijativa je već bila u redovnoj proceduri, ali smatram da poslednji dogadaji na fudbalskoj utakmici u Kruševcu nalažu hitnost delovanja po ovom pitanju. Borba protiv nasilja na sportskim manifestacijama jedan je od prioriteta Ministarstva na cijem sam celu", navela je Marić.

Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u utorak u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrači i pojedinih članovi stručnih štabova dve selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević. Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

(Tanjug/MONDO, foto: Tanjug/Rade Prelić)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Dačić protiv nasilja

Izvor: B92, 18.Okt.2012

Premijer Ivica Dačić i njegov zamenik Aleksandar Vučić predvodiće borbu protiv nedoličnog ponašanja na tribinama...Oni će biti predsednik i zamenik Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama...Odluka o formiranju saveta podstaknuta je...

Nastavak na B92...

Dačić i Vučić na čelu Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja na utakmicama

Izvor: Blic, 18.Okt.2012

Vlada Srbije imenovala je danas za predsednika Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama premijera Ivicu Dačića, a za njegovog zamenika, prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića. Aleksandar Vučić na jednoj od utakmica..Nacionalni...

Nastavak na Blic...

Dačić i Vučić protiv nasilja u sportu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2012

Vlada Srbije imenovala je danas premijera Srbije Ivicu Dačića za predsednika Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama premijera Ivicu Dačića, dok će njegov zamenik biti prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.