Dačić i Vorlik o saradnji bezbednosnih struktura

Izvor: S media, 03.Mar.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Vorlik o saradnji bezbednosnih struktura

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas razgovorao sa ambasadorkom SAD u Beogradu Meri Vorlik i o saradnji bezbednosnih struktura Srbije i SAD.

"Razgovarali smo o mojoj poseti (početkom februara) SAD i stvarima koje treba da uradimo posle te posete u smislu realizacije, ne samo na političkom nivou već i na saradnji bezbednosnih struktura", rekao je Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novinarima.

On je podsetio da je tokom posete SAD prihvatio poziv američke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA) da se pridružimo, kao punopravni član Medjunarodnoj organizaciji za borbu protiv narkotika.

Prema njegovim rečima, Srbija će ove godine, ukoliko Vlada Srbije bude donela odluku o pristupanju, prvi put ucestvovati u radu te organizacije čiji je pokrovitelj DEA.

Dačiću ''Bambini'' za 2010. godinu

Dačić je naveo i da će MUP Srbije prvi put, u aprilu ove godine, učestvovati u Meksiku na Svetskom kongresu svih struktura koje se bave borbom protiv narkotika

On je rekao i da je tokom posete SAD pozvao direktorku DEA Mišel Leonhart da dodje u naš region "i da u drugoj polovini godine održimo ovde (u Beogradu) regionalni sastanak".

Prema njegovim rečima, na tom sastanku bi učestvovali predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova i drugih bezbednosnih struktura regiona, a koji se bave borbom protiv narkotika.

"Taj sastanak bi bio još jedna inicijalna kapisla u borbi protiv organizovanog kriminala i posebno trgovine narkoticima", rekao je Dačić koji je sa Vorlikovom razgovarao u sedištu MUP-a.

Dačić je dodao da je sa sagovornicom razgovorao i o drugim temama, "ali ne i o rekonstrukciji vlade".

Ministar Dačić je prethodno danas primio nagradu "Bambini" za 2010. godinu, koju dodeljuje nemačka Fondacija "Evropsko društvo mladih akademaca".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić i Vorlik o saradnji bezbednosnih struktura

Izvor: Glas javnosti, 04.Mar.2011, 07:41

BEOGRAD - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je  razgovorao sa ambasadorkom SAD u Beogradu Meri Vorlik i o saradnji bezbednosnih struktura Srbije i SAD..."Razgovarali smo o mojoj poseti (početkom februara) SAD i stvarima koje treba da uradimo posle te posete...

Nastavak na Glas javnosti...

"Odustajemo od Ganića i Purde, a Srbe hapse"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2011

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se posle odustajanja od gonjenja hrvatskog državljanina Tihomira Purde u Srbiji postavlja pitanje šta je sa Srbima optuženima u Hrvatskoj bez dokaza o njihovoj odgovornosti za ratne zločine...Dačić je rekao da je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.