Dačić i Šukri: Veoma prijateljski odnosi Srbije i Egipta

Izvor: Beta, 27.Nov.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Šukri: Veoma prijateljski odnosi Srbije i Egipta

Ministri spoljnih poslova Srbije i Egipta, Ivica Dačić i Sameh Šukri, ocenili su večeras u Beogradu da su odnosi dve zemlje veoma prijateljski i da ima prostora za njihovo unapredjenje.Na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka, Dačić je kazao da Srbija želi da vrati odnose s Egiptom na nivo iz vremena stvaranja Pokreta nesvrstanih, odnosno iz vremena bliske saradnje tadašnjih lidera Jugoslavije i Egipta, Josipa Broza Tita i Gamala Abdela Nasera."Želimo da budemo jaki, iskreni, principijelni strateški partneri, i u političkom smislu i u ekonomskom smislu, u oblasti kulture, prosvete, odbrane, bezbednosti, ukratko - da pomažemo jedni drugima. Želimo da iskoristimo istorijsku osnovu za razvoj odnosa i da u budućnosti saradnja bude kao što je bila nekad", rekao je šef srpske diplomatije.Dačić je izrazio zahvalnost Egiptu na razumevanju za, kako je rekao, "teške probleme koje je Srbija imala u vreme raspada Jugoslavije i u vreme ugroženosti teritorijalnog integriteta i suvereniteta", u vezi s proglašenjem nezavisnosti Kosova.On je naveo da je Beograd više godina razgovarao s Kairom o tome da Egipat "neće raditi dalje na uspostavljanju odnosa sa Kosovom"."Na kraju vladavine Muslimanskog bratstva, došlo je do jednog akta ili izjave kojom se govorilo da je Egipat priznao ili da će priznati ...
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Brnabić: Tradicionalno prijateljski odnosi sa Egiptom

Izvor: Blic, 28.Nov.2018, 13:37

Premijerka Ana Brnabić ocenila je u današnjem razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Egipta Samehom Hasanom Šukrijem da dva naroda povezuju tradicionalno prijateljski odnosi koji su ujedno i dobra osnova za unapređenje saradnje dveju zemalja na svim nivoima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.