Dačić i Skaparoti o regionu i bezbednosnim izazovima

Izvor: RTS, 19.Jul.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Skaparoti o regionu i bezbednosnim izazovima

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa generalom Kurtisom Skaparotijem, vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu i komandantom oružanih snaga SAD u Evropi, sa kojim je razmenio mišljenja o političkoj situaciji u regionu, bezbednosnim izazovima i mogućnostima za produbljivanje saradnje između Srbije i NATO-a. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Zajednički je konstatovan visok nivo i intenzitet političkog dijaloga i praktične saradnje između Srbije i NATO-a, kroz program Partnerstvo za mir što doprinosi boljem međusobnom razumevanju i unapređenju odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je još jednom je naglasio da Srbija sprovodi politiku vojne neutralnosti, da ne teži članstvu u NATO-u, niti u bilo kom drugom vojnom savezu.
Srbija želi da unapredi partnersku saradnju sa Alijansom u praktičnim oblastima i u sferi političkog dijaloga, u cilju zajedničkog doprinosa očuvanju mira i stabilnosti u regionu, naglasio je Dačić.
Govoreći o političkoj situaciji u regionu, Dačić je podsetio da Srbija svojim odgovornim i odmerenim pristupom nastoji da doprinese očuvanju regionalne stabilnosti i unapređenju dobrosusedskih odnosa, jer je to preduslov za ekonomski napredak i prosperitet svih građana na ovim prostorima.
Šef srpske diplomatije je ukazao na značaj koji KFOR ima kao ključni garant bezbednosti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, kao i na veoma važnu ulogu u implementaciji Briselskog sporazuma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić sa Skaparotijem: Srbija ne teži članstvu u NATO

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2017

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je s vrhovnim komandantom NATO snaga za Evropu i komandanta oružanih snaga SAD u Evropi Kurtisom Skaparotijem o političkoj situaciji u regionu, bezbednosnim izazovima i mogućnostima za produbljivanje saradnje Srbije i NATO-a...Dačić i Skaparoti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.