Dačić i Mnatsakanian o ponovnom otvaranju Ambasade Srbije u Jerevanu

Izvor: RTS, 17.Jun.2020, 08:12

Dačić i Mnatsakanian o ponovnom otvaranju Ambasade Srbije u Jerevanu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministrom inostranih poslova Jermenije Zohrabom Mnatsakanianom. Dvojica ministara su tokom razgovora razmenili informacije o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji i Jermeniji.
Mnatsakanian je naveo da Jermenija i dalje beleži nove slučajeve obolelih od kovida >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 19, ali je uveren da će se zdravstveni sistem uspešno izboriti sa tim.
Dačić mu je poželeo uspeh na tom planu i preneo da se epidemiološka situacija u Srbiji značajno popravila, što je dovelo do ublažavanja restriktivnih mera koje su ranije uvedene.
Dačić i Mnatsakanian su izrazili nadu da će, po uspešno okončanoj borbi sa virusom, Srbija i Jermenija nastaviti da unapređuju bliske i prijateljske odnose.
Ministar Mnatsakanian je istakao da otvaranje Ambasade Republike Srbije u Jerevanu predstavlja važan korak u jačanju bilateralne saradnje i izrazio je nadu da će po okončanju epidemije kovida 19 ministar Dačić posetiti Jerevan, kako bi njih dvojica svečano otvorili Ambasadu, kao što je ranije bilo planirano, ali je zbog izbijanja epidemije odloženo.
Ministri su konstatovali i da u oblasti privrede postoji prostor za intenziviranje bilateralne saradnje, a činjenica da je između dve države na snazi bezvizni režim može pružiti značajan podsticaj na tom planu.
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Srbija izuzetno ceni podršku i pomoć Norveške

Izvor: RTS, 17.Jun.2020

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je ambasadora Norveške Jerna Eugena Jelstada i istakao da Srbija izuzetno ceni podršku i pomoć Norveške našoj zemlji u borbi sa kovidom 19. . Ministar Dačić i ambasador...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.