Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Sep.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Marujama zasadili japansku trešnju ispred Muzeja Jugoslavije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Japana Đuinići Marujama zasadili su japansku trešnju - sakuru ispred Muzeja Jugoslavije u Beogradu.

Prva od 30 sadnica trešnje zasađena je danas, dok će ostale biti zasađene u oktobru i novembru, a organizatori iz Udruženja privrednika Japana za Jugoistočnu Evropu pozvali su građane da na proleće posete park kada trešnja procveta. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Đuinići je rekao da 1. septembra počinje školska godina u Srbiji, a u Japanu počinje u aprilu, kada trešnja počne da cveta.

"Zato je i ovo lep gest. Sakura koja cveta u aprilu se ovde sadi na početku školske godine", rekao je ambasador.

Ministar Dačić rekao je da je drvo uvek snažan simbol, a da su ove sadnice jer se sade u godini koja je značajna za odnose Srbije i Japana, a koja je počela posetom japanskog premijera Šinza Abea.

Dačić je rekao da provredna saradnja dve zemlje jača, kao i da su japanske kompanije dobrodošle u Srbiji.

"Nadam se da će ove trešnje rasti granati se kao što jača prijateljstvo Srbije i Japana", rekao je Dačić.

Ministar je izrazio zahvalnost zbog pomoći koju Japan pruža građanima Srbije u poslednjih 20 godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić i Marujama zasadili trešnju ispred Muzeja Jugoslavije

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Japana Đuinići Marujama zasadili su japansku trešnju - sakuru ispred Muzeja Jugoslavije u Beogradu...Prva od 30 sadnica trešnje zasađena je danas, dok će ostale biti zasađene u oktobru i novembru, a organizatori iz Udruženja privrednika...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.