Dačić i Le Drijan položili vence na Francuskom vojnom groblju

Izvor: RTS, 12.Apr.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Le Drijan položili vence na Francuskom vojnom groblju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar evropskih i spoljnih poslova Francuske Žan Iv le Drijan položili su vence na Francuskom vojnom groblju, koje se nalazi u okviru Novog groblja, a na kojem je sahranjeno 375 francuskih vojnika stradalih tokom Prvog svetskog rata.
Na ceremoniji odavanja počasti francuskim vojnicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojni orkestar intonirao je himne Francuske i Srbije, a nakon polaganja venaca, ministri su se upisali u Knjigu poseta.

Dačić je napisao da će Srbija uvek pamtiti herojstvo francuskih vojnika, koji su daleko od svojih domova, zajedno sa srpskim borcima, dali svoje živote za oslobođenje Srbije.
"Srbija nikada neće zaboraviti nesebičnu pomoć njenoj vojsci kada joj je bilo najteže. Taj čin ostaće zauvek svedočanstvo prijateljstva dva naroda i savezništva Srbije i Francuske, ali i nepresušni izvor inspiracije za ljubav prema slobodi. Zato Srbija voli Francusku kao što je ona volela nas", napisao je Dačić.
Le Drijan je u Knjizi poseta istakao važnost prijateljstva između dve zemlje, koje su i tokom Velikog rata bile saveznici na frontu.
"Istina je da Srbija i Francuska od sada treba da rade zajedno za jednu Evropu koja će biti u znaku mira i bezbednosti", napisao je on.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Nećemo zaboraviti, bili su uz Srbiju kad je bilo najteže"

Izvor: B92, 12.Apr.2018

Beograd -- Šefovi diplomatija Srbije i Francuske Ivica Dačić i Žan-Iv le Drijan položili su vence na Francuskom vojnom groblju u Beogradu...Francusko vojno groblje nalazi se u okviru Novog groblja i tamo je sahranjeno 375 francuskih vojnika stradalih tokom Prvog svetskog rata...Na ceremoniji odavanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.