Dačić i Han o dinamici pregovora Srbije i EU, saradnji...

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Han o dinamici pregovora Srbije i EU, saradnji...

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i evropski komesar za proširenje Johanes Han razgovarali su o dinamici pregovora Srbije sa EU, situaciji i saradnji u regionu, naročito u okviru Berlinskog procesa, i o finansijskoj podršci Unije Srbiji.

Dačić i Han razgovarali su uoči početka Samita zemalja zapadnog Balkana i EU, koji se sutra održava u Trstu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Šef srpske diplomatije izrazio je nadu da će ovogodišnji Samit doprineti većoj vidljivosti regiona i dati novi impuls proširenju EU, naročito pregovorima kandidata za članstvo, uz očekivanu podršku Unije čitavom regionu, kako bi se dalje stabilizovao, povezao, modernizovao i još više približio EU, navodi se u saopštenju.

Dačić i Han ukazali su na značaj nastavka reformskog procesa u Srbiji, "kojem je novoformirana Vlada Srbije u potpunosti posvećena", dodaje se u saopštenju.

Na Samitu zapadnog Balkana i EU u sklopu Berlinskog procesa u Trstu će se sutra okupiti lideri Albanije, BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije i zvaničnici više evropskih zemalja i EU, među kojima nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron. Delegaciju Srbije predvodiće predsednica Vlade Ana Brnabić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Zajednički ekonomski prostor ne može biti zamena za EU"

Izvor: RTS, 12.Jul.2017, 13:18

Srbija pozdravlja Berlinsku inicijativu, jer smatra da se na taj način pokazuje da EU i dalje drži agendu proširenja, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, navodeći da je dobro što je došlo da saglasnosti o zajedničkom ekonomskom prostoru u regionu, ali da ne prihvata da je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.