Dačić i Ajgner za bolju saradnju na svim poljima

Izvor: RTS, 24.Jun.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Ajgner za bolju saradnju na svim poljima

U razgovoru prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ambasadora Austrije u Beogradu Johanesa Ajgnera obostrano je izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim odnosima dve zemlje i preneta spremnost za dalji razvoj saradnje na svim oblastima.
Ivica Dačić je primio ambasadora Ajgnera, koji mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uručio pozivno pismo ministra inostranih poslova Austrije Sebastijana Kurca za učešće na ministarskom sastanku u okviru "Bečkog samita o zapadnom Balkanu 2015" 27. avgusta, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, prenosi Tanjug.

Zahvalivši na pozivu, šef srpske diplomatije preneo da će sa zadovoljstvom prihvatiti učešće na ovogodišnjem Bečkom samitu, dodaje se u saopštenju.
Ministar spoljnih poslova primio je u oproštajnu posetu ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Ranka Škrbića.
U razgovoru je obostrano pozitivno ocenjena saradnja tokom mandata ambasadora Škrbića i, istovremeno, konstatovan zajednički interes za dalje unapređenje bilateralne saradnje Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.
U svetlu aktuelnih događanja sagovornici su izrazili stav da se sva otvorena pitanja moraju rešavati međusobnim dijalogom.
Šef srpske diplomatije poželeo je puno uspeha ambasadoru Škrbiću u daljem radu, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.