Dačić demokratama: Da nije bilo mene gde biste vi bili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić demokratama: Da nije bilo mene gde biste vi bili

Gde biste vi bili da mene nije bilo, upitao je danas u skupštini vicepremijer Ivica Dačić poslanike DS-a, koji su prethodno kritikovali predlog bužeta za 2016. i negirali da su ostavili novoj vlasti praznu državnu kasu.

Dačić je, naime, u raspravi o Predlogu budžeta za 2016. rekao da se ponosi rezultatima koje je SPS i koalicija koju predvodi ostvarila ne samo u aktuelnoj vladi, već i na ono što su radili od 2012. godine, za razliku od prethodne vlasti DS, u vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Zorana Đinđića, koja je, pored ostalog, kao rešenje za RTB Bor predlagala da se tamo proizvodi nameštaj.

Poslanik DS Dragan Šutanovac mu je odgovorio da se očigledno ne menja, jer ima jedan cilj, a to je da sedi tu gde sedi i da kritikuje one koje je nekada najviše hvalio.

"Predsedavali ste OEBS-u zahvaljujući ministru iz DS... Građanima ste  ostavili 12 neisplaćenih penzija od 2000. godine, 16 meseci neisplaćenih socijalnih davanja, 250 miliona evra deviznih rezervi, 20 evra prosečnu platu, a mi smo ostavili 380 evra prosečnu platu. Ako neko u ovoj skupštini ne treba da priča o prošlosti to ste vi i niko drugi", replicirao je Šutanovac.

On je pozvao Dačića da više ne pominje Đinđića i da se u inostranstvu ne hvali da ga je poznavao.

Dačić mu je uzvratio pitanjem: "Da nije bilo mene gde biste vi bili", a zatim nastavio:

"I nemam šta više da govorim o tome, molili ste me da podržim vas, a ne Koštunicu i Šešelja i ja se ne kajem zbog toga, bili ste bolji od Koštunice i Šešelja. Nisam se ja družio sa nekima koji su organizovali atentat na Đinđića. Nemojte da pričate, znate svi sa kim je Tadić razgovarao te večeri kada je ubijen Đinđić", rekao je Dačić, dodajući da demokratama 2008. očigledno nisu bili loši socijalisti, Milutin Mrkonjić i drugi koji su "ljubili" Slobodana Miloševića.

"Bolje ćutite, pokazali ste šta ste imali i narod vas je oduvao sa političke scene", poručio je Dačić.

U raspravu se uključio i predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenivši da ne postoji nijedan razlog da se u raspravi o Zakonu o budžetu pominju bilo koje druge stvari i podsetivši da je to pitanje poslovnika i dobrog vaspitanja.

Živković je Dačiću rekao da je i devedesetih godina bio u istoj vladajućoj koaliciji, samo što je tada on bio veliki, a "ovi drugi mali".

"Vi ste uništili Srbiju, privredu, ljude, ratovali ste, i vi imate pravo da bilo koga pitate bilo šta", rekao je Živković.

Živković je Dačića pitao ko je bio u dosluhu sa onima koji su imali veze sa ubistvom Zorana Đinđića, budući da je rekao da on nije, nakon čega je predsednica parlamenta Maja Gojković rekla da je Živković preterao, da je koristio teške reči u raspravi u kojoj građani žele da slušaju o budžetu i potom odredila pauzu od pet minuta.

Dačić i Šutanovac nakon toga su nastavili "raspravu" u sali, van skupštinskih klupa, da bi posle nekoliko minuta reč uzeo premijer Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić demokratama: Gde biste vi bili da mene nije bilo

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2015

Gde biste vi bili da mene nije bilo, upitao je danas u skupštini vicepremijer Ivica Dačić poslanike DS-a, koji su prethodno kritikovali predlog bužeta za 2016. i negirali da u ostavili novoj vlasti praznu državnu kasu...Dačić je, naime, u raspravi o Predlogu budžeta za 2016. rekao da se ponosi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.