Izvor: S media, 29.Avg.2012, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić "alergičan na lekcije": Neka Kacin malo snizi ton (VIDEO)

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je da je nedavna poseta izvestioca Evropskog parlamenta Jelka Kacina Srbiji bila "ponajmanje politička", i poručio da se Srbiji ne mogu tek tako deliti lekcije.

"Malo snizite ton", rekao je Dačić ističući da poštuje Kacina, sa kojim dugo godina sarađuje, ali da mora imati u vidu da je Srbija "ipak ravnopravan deo Evrope".

Dačić je, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << osvrćući se na Kacinove izjave da su investitori u Srbiji meta reketiranja, rekao da ne zna šta je izvestilac EP mislio.

On je pozvao sve strane investitore kojima bilo ko bude ili je već tražio bilo kakvu uslugu za investiranje da mu se jave, ističući da će takvo ponašanje biti sankcionisano.

"Državni interes je da investitori dolaze u Srbiju, a ne da neko privatno ostvari interes od invetsitora“, poručio je premijer.

On je, međutim, rekao da mu "smeta da neko dolazi ovde u Beograd iz bilo koje institucije u svetu, pa čak to bila i EU i da deli lekcije".

"Siguran sam da korupcija nije baš iskorenjena u EU. Uostalom imate brojne primere šta se sve dešavalo, pa cak i u Evropskom parlamentu, odakle dolazi Kacin”, podvukao je Dačić i dodao da se protivi tome "da se politički vrši pritisak na Srbiju zbog interesa koje neko želi da ostvari u ekonomskom smislu".

„Alergičan sam na to da neko stalno dolazi u Beograd sa stavom da deli lekcije“, rekao je premijer.

On je zapitao iz kojih zemalja dolaze oni koji se žale na korupciju.

Dačić je podsetio na izjavu kosovskog premijera na sednici Saveta bezbednosti UN da je Mali priznao nezavisnost Kosova, a potom je, kako je primetio, ta afrička zemlja saopštila da to nije tačno.

"A sada Kacin deli lekcije Srbiji", zaključio je Dačić.

Što se spornih privatizacija tiče, on je podsetio da su one sprovedene pre 2008. , te da se on zalagao da se one reše, kao i da je pitanje što ranije ništa urađeno da se te stvari procesuiraju.

„Nisu nam potrebne lekcije za to“, zaključio je Dačić.

(Tanjug)

FOTO: infobiro

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.