Dačić: Kacinova izjava njegov stav

Izvor: B92, 28.Avg.2012, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kacinova izjava njegov stav

Beograd -- Cilj Srbije je da do kraja ove ili u prvoj polovini sledeće godine dobije datum za početak pregovora s EU jer je to njen nacionalni interes, kaže Ivica Dačić.

"Izjava (izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka) Kacina o tome da Srbija neće do kraja godine dobiti datum za početak pregovora je njegov stav, baziran na tome da li će Srbija imati dovoljno vremena da sprovede zadatke koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od nje očekuju", rekao je Dačić novinarima posle razgovora sa premijerom RS Aleksandrom Džombićem.

"Kacinov stav o datumu je zasnovan na pitanju da li će biti dovoljno vremena i da li će Srbija stići sve da uradi da bi dobila datum, ali, mi ćemo se truditi i naš cilj je da do kraja godine ili najkasnije u prvoj polovini sledeće dobijemo datum", rekao je Dačić.

Dačić je istakao da su unutrašnje reforme prevashodni interes Srbije koja takođe želi da svoje pravo harmonizuje sa EU.

Komentarišući Kacinovu izjavu o spornim privatizacijama u Srbiji, Dačić je rekao da on već duže vreme upozorava na to, ukazavaši da je jedna trećina privatizacija poništena.

Dačić je dodao da se, kao što je istakao i u svom ekspozeu u parlamentu, nova vlada opredelila da se te privatizacije preispitaju "bez obzira na to da li postoji i interes EU za to pitanje".

"Ispada da mi ne znamo da su te privatizacije sporne, a jedna trećina privatizacija je poništena. Bez obzira da li postoji interes EU ili ne, a taj interes svakako postoji, mi smo opredeljeni da se te privatizacije preispitaju, što sam rekao i prilikom izlaganja ekspozea", naglasio je Dačić.

Na izjavu Jelka Kacina o spronim privatizacijama reagovao je i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da nadležni državni organi treba da preispitaju sve ono što je Agencija za borbu protiv korupcije označavala kao sporno.

"Naša vlada ima želju da se to reši što pre", rekao je Dinkić novinarima nakon sastanka sa predstavnicima sindikata prosvete i naveo da on lično nije zadužen za taj proces.

Na sporne privatizacije obavljene u poslednjih 10 godina, godinama unazad je ukazivao Savet za borbu protiv korupcije Verice Barać i to pre nego što je EU Srbiji poslala zahtev za rešavanje 24 sporne privatizacije od kojih su neke Luka Beograd, C market, Novosti, Nacionalna štedionica i druge.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Cilj nam je datum pregovora što pre

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2012

Cilj Srbije je da dobije datum za početak pregovora o ulasku u Evropsku uniju do kraja godine ili najkasnije u prvoj polovini sledeće, poručio je danas premijer Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dačić: Kacinova izjava njegov stav

Izvor: OkRadio.rs, 28.Avg.2012

Cilj Srbije je da do kraja ove ili u prvoj polovini sledeće dobije datum za početak pregovora s EU jer je to njen nacionalni interes, kaže premijer Ivica Dačić."Izjava (izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka) Kacina o tome da Srbija neće do kraja godine dobiti datum za početak pregovora...

Nastavak na OkRadio.rs...

Dačić: Možemo brže ka EU

Izvor: Mondo, 28.Avg.2012

Poruku izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina da Srbija neće dobiti datum ove godine Ivica Dačić shvata kao Kacinovu procenu. Cilj Srbije - datum za početak pregovora do kraja ove ili u prvoj polovini sledeće godine...Cilj Srbije je da dobije datum za početak pregovora o ulasku...

Nastavak na Mondo...

Dačić ne očekuje nove uslove EU

Izvor: Šumadija Press, 28.Avg.2012

Cilj Srbije je da dobije datum za početak pregovora o ulasku u Evropsku uniju do kraja godine ili najkasnije u prvoj polovini sledeće.

Nastavak na Šumadija Press...

Dačić: Kacinova izjava o datumu njegov stav

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Avg.2012

Cilj Srbije je da dobije datum za početak pregovora o ulasku u Evropsku uniju do kraja godine ili najkasnije u prvoj polovini sledeće, poručio je danas premijer Srbije Ivica Dačić. On je rekao da poruku izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina da Srbija neće dobiti datum ove godine...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dačić očekuje da neće biti novih uslova EU

Izvor: Akter, 28.Avg.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić je u razgovoru sa Jelkom Kacinom izrazio očekivanje da neće biti novih uslova na evropskom putu Srbije

Nastavak na Akter...

Dačić posle razgovora sa Kacinom: Datum do kraja ove ili u prvoj polovini sledeće godine

Izvor: Blic, 28.Avg.2012

Cilj Srbije je da dobije datum za početak pregovora o ulasku u Evropsku uniju do kraja godine ili najkasnije u prvoj polovini sledeće, poručio je danas premijer Srbije Ivica Dačić...Dačić je rekao da poruku izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina da Srbija neće dobiti datum ove...

Nastavak na Blic...

Dačić se ne predaje: Cilj je dobijanje datuma do kraja godine

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Avg.2012

BEOGRAD - "Kacinov stav o datumu je zasnovan na pitanju da li će biti dovoljno vremena i da li će Srbija stići sve da uradi da bi dobila datum."

Nastavak na SEEbiz.eu...

Evropsko „njet" Srbiji

Izvor: Press, 28.Avg.2012

Dačić: Cilj Srbije je da do kraja ove ili u prvoj polovini sledeće godine dobije datum za početak pregovora s EU, jer je to njen interes. Grubješić: Nema početka pregovora sa EU ove godine, jer imamo još dosta posla

Nastavak na Press...

Dačić: Poštujem Kacina, ali neka malo snizi ton

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Avg.2012, 16:48

BEOGRAD - "Nerviraju me što ispada da su bolji, pametniji, da kod njih nema korupcije. Iz kojih zemalja oni dolaze?"

Nastavak na SEEbiz.eu...

Dačić "alergičan na lekcije": Neka Kacin malo snizi ton (VIDEO)

Izvor: S media, 29.Avg.2012

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić ocenio je da je nedavna poseta izvestioca Evropskog parlamenta Jelka Kacina Srbiji bila "ponajmanje politička", i poručio da se Srbiji ne mogu tek tako deliti lekcije..."Malo snizite ton", rekao je Dačić ističući da poštuje Kacina, sa kojim dugo godina sarađuje,...

Nastavak na S media...

Dacic: Kaznicemo svaki pokusaj reketiranja investitora

Izvor: Beta Video, 29.Avg.2012

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić: Biće sankcionisan svaki pokušaj da se od stranih investitora traži bilo kakva usluga kako bi uložili u Srbiju. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Traženje usluga od stranih investitora biće sankcionisano

Izvor: NaDlanu.com, 29.Avg.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u sredu da će biti sankcionisan svaki pokušaj da se od stranih investitora traži bilo kakva usluga kako bi oni uložili u Srbiju... "Državni interes je da investitori dolaze u Srbiju, a ne da neko nezakonito privatno ostvaruje interese od stranih investitora",...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.