Dačić: Znatno manje azilanata iz Srbije u EU

Izvor: Blic, 07.Sep.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Znatno manje azilanata iz Srbije u EU

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Poljskoj da je opao broj azilanata iz Srbije u zemljama EU, te više nije ugrožen režim putovanja državljana Srbije u EU bez viza.

"Ohrabrujući su podaci koji dolaze iz Evropske komisije i zemalja u kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je postojao problem azilanata. U državama gde je broj naših azilanata bio najveći, sada je veoma smanjen", kazao je on.

Dačić je na 21. Ekonomskom forumu u Krnjici učestvovao na sednici o suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala, saopštio je MUP.

Ministar je kazao da su za Srbiju bitni kontrole granica i ispunjavanje svih zahteva i standarda postavljenih ukidanjem viza za putovanja u zemlje EU.

Ukazao je i da je za Srbiju značajna i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, jer je to uslov integracije u EU.

Dačić će se u četvrtak sastati sa poljskim ministrom unutrašnjih poslova i uprave Jeržijem Milerom, i sa ministrima unutrašnjih poslova i pravosuđa koji učestvuju na Ekonomskom forumu.

Povezane vesti: Dačić: Pritiskaće nas da administrativna linija sa Kosovom postane granica Tadić: Postoji mogućnost da ne dobijemo status kandidata Srbija i Rusija zajednički protiv trgovine narkoticima Dačić: Moramo biti spremni na svaku situaciju s Kosovom Vlada odgovorna što su veliki delovi Srbije ispražnjeni
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.