Dačić: Zločinac iz Mađarske nije srpski državljanin

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zločinac iz Mađarske nije srpski državljanin

Glavni osumnjičeni za zločin u Mađarskoj nije državljanin Srbije, rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i naglasio da mađarska policija još nije obavestila srpsku o događajima u Budimpešti, ali da će im naša policija pružiti pomoć, ako zatreba.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da osumnjičeni za stravičan zločin u predgrađu Budimpešte >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nije državljanin Srbije.

Dačić je rekao da mađarska policija još nije informisala srpsku o zločinu u Budimpešti, ali da će im naša policija pružiti svu potrebnu pomoć.

Mađarska: Banda živela među beskućnicima

Budimpešta: Novi zaplet u istrazi oko monstruoznog zločina

Dačić: Video nadzor na granici

- Prvooptuženi prema podacima koje trenutno imamo nije naš državljanin. Pružićemo svu potrebnu pomoć mađarskoj policiji sa kojom imamo veoma dobru saradnju- rekao je Dačić novinarima u Makišu, gde je učestvovao na trećoj "Beogradskoj regati".

U monstruoznom zločinu u šumi ade Čepel, u južnom predgrađu Budimpešte, gde su istražni organi pronašli tri sveža leša i još tri ljudske lobanje, zakopane nekoliko meseci ranije, mađarski mediji su najpre kao glavnog aktera označili muškarca koji je navodno po nacionalnosti Srbin, potom da je s područja nekadašnje Jugoslavije, a onda da je Makedonac.

Konzulat Srbije u Budimpešti je, pozivajući se na policijske izvore, demantovao da se radi o srpskom državljaninu, ali je i poslanstvo Makedonije u glavnom gradu Mađarske navelo u saopštenju da počinitelj teškog krivičnog dela nije Makedonac.

Mađarska policija saopštila je juče da muškarac za kojeg se smnja da je vođa bande i koji je takođe priveden, tvrdi da je Makedonac, ali zasad policija nema lična dokumenta koja bi to mogla dokazati.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.