Dačić: Zaustaviti propadanje ekonomije

Izvor: Studio B, 26.Sep.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zaustaviti propadanje ekonomije

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je osnovni nacionalni cilj Srbije zaustavljanje propadanja ekonomije i da sve ostale ciljeve, uključujući i evropske integracije i sve unutrašnje reforme, nemoguće ostvarti bez stabilizovanja ekonomskih prilika.

Svi potezi vlade usmereni su na mera koje će zaustaviti pad ekonomije, rekao je premijer Srbije i ponovio da je prioritet vlade bitka za svako radno mesto. "Trebalo bi nagraditi svakoga ko otvara novo radno mesto", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poručio je Dačić na radnom rukčku koji organizuje Američka privredna komora. 

Prema njegovim rečima, u cilju popravljanja ekonomskih prilika u Srbiji biće sprovedeno niz reformi. Dačić je ukazao da su ovogodisnnji parametri veoma negativni - veliki budžetki defijcit, problemu probijanja zakonom određenje granice zaduživanja, nestabilna valuta.

"Dinar je valuta koja je možda najviše oslabila u regionu, za četiri godine za 53 odsto, imamo problem sa platama , koje su govoto najmanje u reigonu - prosečna je 350 evra, cena kapitala najviša u regionu, a stopa nezaposlenosti među navišim u Evropi oko 25 odsto", naveo je Dačić. 

Zato je jedini cilj vlade da se ti parametri promene, naglasio je premijer.  Dačić je istakao da je cilj ove vlade da deficit u budžetu bude četiri odsto ili niži od toga, i naveo da će on ove godine iznositi nešto manje od sedam odsto.

 

Nije ova vlada narušila odnose s MMF-om

 

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da aktuelna vladd nije narušila odnose sa Međunarodnim monetarnim fondom, već prethodna, i naglasio potrebu ponovnog uspostavljanja odnosa sa tom finansijskom institucijom. 

Dačić je u izjavi novinarima, posle razgovora sa članicama Američke privredne komore, istakao da MMF Srbiji nije bitan zbog para koje bi mogao da joj da, već da bi dao pozitivnu ocenu i referencu ekonomskom sistemu zemlje. 

To bi onda moglo da utiče na povećan broj investiotora i pozitivan odnos drugih finansijskih organizacija prema Srbiji, rekao je premijer. On je podsetio da tokom mandata ove vlade u Srbiju nije ni dolazila Misija MMF-a, sa kojom bi se pregovaralo, već samo delegacija koja je analizirala najnoviju ekonomsku situaciju u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Zaustaviti propadanje ekonomije

Izvor: Akter, 26.Sep.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je osnovni nacionalni cilj Srbije zaustavljanje propadanja ekonomije i da je to preduslov za ostvarenje svih ostalih ciljeva

Nastavak na Akter...

Dačić: Zaustaviti dalje propadanje Srbije

Izvor: Kamatica.com, 26.Sep.2012

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da je osnovni nacionalni cilj Srbije zaustavljanje propadanja ekonomije i da sve ostale ciljeve, uključujući i evropske integracije i sve unutrašnje reforme, nemoguće ostvarti bez stabilizovanja ekonomskih prilika..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.