Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Zatvorićemo granicu za migrante, ako to i drugi urade

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da ukoliko pojedine zemlje na balkanskoj ruti zatvore granice za izbeglice i Srbija će biti prinuđena da primeni takvu odluku na granici sa Makedonijom.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za medije sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom naglasio da migranti ne mogu da budu stacionirani u Srbiji.

"Važno je da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zemlje međusobno informišu u vezi sa migrantima i da nema iznenađenja već da postoji predvidljiva politika", rekao je Dačić.

Austrijski ministar je naglasio da njegova zemlja ne može neograničeno da prima izbeglice.

Kako je rekao, gornja granica za prijem izbeglica u Austriju ove godine je 37.500.

"Ako postavimo jasne granice za prihvat duž zapadnobalkanske rute stvoriće se nova situacija, a cilj je da se zaustave izbeglice na grčko-makedskoj granici", rekao je Kurc.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Srbija zatvara granice za migrante, ako to i drugi urade

Izvor: Cafe.ba, 09.Feb.2016

Srbija će biti prinuđena da zatvori granicu sa Makedonijom, ako pojedine zemlje na balkanskoj ruti zatvore svoje granice za bliskoistočne izbjeglice, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.