Dačić: Vučić je izneo činjenice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2012, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vučić je izneo činjenice

BEOGRAD -

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je potpredsednik vlade Aleksandar Vučić u subotu izneo činjenice o praćenju listinga telefonskih razgovora, navodeći da tužilaštvo i služba unutrašnje kontrole vode istragu i da niko ne sme da zloupotrebljava ovlašćenja.

Ni jednom državnom službeniku, ni jednom najvišem državnom funkcioneru za vreme našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mandata nije skinut listing, zato što se vodi računa o tim telefonima, rekao je Dačić novinarima prilikom proslave kompanije Simpo.

Dačić je dodao da je bilo zahteva "na različitim stranama, nešto verovatno u ovom periodu, verovatno i u prošlom periodu od MUP, tužilaštva, BIA i tako dalje".

Takve stvari ne bi smele da se dešavaju, naglasio je Dačić, objašnjavajući da su to operativne stvari o kojima odlučuju šefovi Uprava, u okviru Direkcije policije, i nije neophodno da traže saglasnost ministra.

To, naglasio je, mora da se dovede u red.

Dačić je rekao i da je ovo što se dešavalo na neki način posledica odnosa koji su bili u prethodnoj vladajućoj koaliciji, a to je, kaže, da razne strukture u policiji i bezbednosnim službama koriste neka neslaganja između političkih partija i ljudi koji vode određene institucije.

Možda se, kaže Dačić, računalo da će i sada biti neslaganja između Vučića i njega i da će u "tom nekom praznom hodu neko moći da radi svoj posao" prekoračujući ovlašćenja.

Toga neće biti, to garanutujem. To smo se Vučić i ja dogovorili. Mi stojimo iza borbe protiv korupcije i kriminala i iza toga da niko ne sme da zloupotrebljava svoja ovlašćenja, naglasio je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.