Dačić: Vučić i ja se u svemu slažemo

Izvor: Mondo, 20.Sep.2012, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vučić i ja se u svemu slažemo

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić negirao je da između njega i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića postoje bilo kakva razmimoilaženja.

On je odbacio mogućnost da istrage koje se najavljuju u poslovanju preduzeća u kojima su na rukovodećim mestima kadrovi SPS zapravo označavaju početak sukoba između socijalista i naprednjaka.

"To je iskrivljena slika koja se namerno pravi u medijima. Mi veoma dobro sarađujemo. Sve to, nravano, treba uklopiti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koaliciju koja je za sve nas novost, pa i prekomponovati dogovore na lokalnim nivoia. Ali, generalno ne postoji nijedna tačka oko koje smo do sada imali različita mišljenja", rekao je Dačić u intervjuu "Blicu".

On je dodao da istrage javnih nabavki u EPS-u, "Srbijagasu", koje vode ljudi iz SPS, nisu jedine stvari koje se ispituju i istražuju.

"Ne poričem da u svakoj stranci sigurno ima onih koji krše zakon. Samo ne želim da se pomisli da je to slučaj jedino s kadrovima SPS-a. Uostalom, ja sam bio na čelu ministarstva koje je ocenjeno kao najbolje u prethodnoj vladi i dobio sam duplo veći broj glasova nego na prethodnim izborima, za razliku od nekih drugih", rekao je premijer.

On je ocenio da će vlada ostvariti značajan uspeh kada je reč o ciljevima koje je postavila.

"Moramo biti mnogo obazriviji kada govorimo o odnosima unutar vladajuće koalicije, jer ispada da postoje neki sukobi između SPS i SNS.

Postoje sukobi, ali oko toga ko će biti bolji. Postoji takmičarski duh. Nikakav drugi sukob ne bi trebalo da postoji. Ako postoji, ova vlada sigurno više neće postojati", uztvrdio je on.

Dačić je kao primer ekskluzivne vesti iz pouzdanih izvora, koja je apsolutno netačna naveo vezu SPS-a i Agrobanke.

"To je apsolutno netačno, jer SPS nema nikakve veze sa Agrobankom. Čak je napisano da je novac iz Agrobanke završavao u SPS-u, što je čista glupost. Korist od Agrobanke su imali drugi. Istraga jeste sumeravana prema kraku za koji se mislilo da ima veze sa SPS-om, ali ni oni nemaju nikakve veze sa nama.

Reč je o Laletu Sekuliću, koji nikakve veze sa SPS-om nema, osim što poznaje ljude iz prošlosti s kojima je zajedno radio i koji su i danas na političkoj sceni", rekao je Dačić.

On je napomenuo da Vučić od njega nikada neće dobiti poziv da stopira neke istrage.

"Ja neću biti taj koji će ga usmeravati", rekao je Dačić za "Blic".

(Tanjug/Foto: Beta, Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dačić: Lopova ima u svim strankama, a ne samo u SPS

Izvor: Blic, 20.Sep.2012

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić u intervjuu za „Blic“ negira da između njega i prvog potpredsednika Aleksandra Vučića postoje bilo kakva razmimoilaženja i odbacuje mogućnost da istrage koje se najavljuju o poslovanju preduzeća u kojima su na rukovodećim mestima kadrovi SPS zapravo označavaju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.