Dačić: Vlasti u Prištini su u ozbiljnim problemima

Izvor: B92, 06.Dec.2018, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vlasti u Prištini su u ozbiljnim problemima

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će broj zemalja koje su priznale nezavisnost Kosova "uskoro" pasti ispod 100.

A onda, kako je rekao, "i ispod polovine broja članica UN kojih ima 193".

Dačić je za "Blic" od četvrtka ocenio da su vlasti u Prištini u "ozbiljnim problemima" jer je za njihov zahtev za prijem u Interpol, glasalo "samo 76 zemalja, od kojih Kurasao i Sent Martin nisu članice UN".

"Znači, samo 74 članice UN, a kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ih je priznalo 116. Prvi put je postalo jasno vidljivo da su to sve bile laži. Do sada su govorili da sve što pričam oko povlačenja priznanja lažem, a sada to ističu kao veliki problem. Pa, kakav je problem ako su sve to bile moje laži", upitao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić: Postupci Prištine zaslužuju osudu od članica OEBS-a

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na ministarskom savetu OEBS-a u Milanu da "zastrašivanje srpskog stanovništva" na Kosovu i "trgovinski rat" koji je pokrenula Priština, predstavljaju očigledan napad na srpsko stanovništvo, što zaslužuje osudu od svih članica organizacije...Dačić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.