Dačić: Vlada ne želi da ograniči autonomiju Vojvodine (VIDEO)

Izvor: S media, 13.Okt.2012, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vlada ne želi da ograniči autonomiju Vojvodine (VIDEO)

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da želi da stavi tačku na priče da nova Vlada želi da ograniči ili smanji autonomiju Vojvodine i naglasio da će se Vlada pridržavati svega sto je definisano Ustavom , zakonima i Statutom Vojvodine, bez obzira na činjenicu što je vlast na pokrajinskom i republičkom nivou različita.

"Mi nismo ti koji odlučuju ko će biti na vlasti, već građani. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << To što bi možda moja politička grupacija volela da sruši (Bojana) Pajtića sa vlasti, a njegova mene kao premijera i republičku Vladu u celini, je odvojeno pitanje od pitanja saradnje institucija i organa na sprovođenju onoga što previđaju Ustav, zakoni i Statut", kazao je Dacicć posle sastanka sa predsednikom vojvođanske vlade Pajtićem.

Sastnak je zakazan zbog nesuglasica republičke i pokrajinske vlasti po pitanju finansiranja Vojvodine.

"Mi smo ovde da sarađujemo i nisu u pitanju lični i stranački odnosi", naglasio je Dacić, ističući da su autonomija i finansiranje Vojvodine ozbiljna pitanja, čija bi zloupotreba proizvela teške posledice i po državu i po Vojvodinu.

"Želim da stavimo tačku na priče da ova Vlada želi da ograniči ili smanji autonomiju Vojvodine. Neki političari su čak tražili internacionalizaciju ovog pitanja, a veoma je bitno da imamo pozitivnu atmosferu. Bilo bi kontaproduktivno da sami sebi dajemo auto- golove", kazao je Dačić.

Pajtić: Nadležnosti Vojvodine će biti sačuvane

Pajtić je rekao da je sa Dačićem postignuta saglasnost da bi postojeći nivo nadležnosti Vojvodine trebalo da bude sačuvan.

(Tanjug)

Foto: Beta/AP

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Počeo sastanak Dačić- Pajtić

Izvor: Akter, 13.Okt.2012

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić sastao se danas u Novom Sadu sa predsednikom Vlade AP Vojvodine Bojanom Pajtićem

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.