Izvor: RTS, 02.Mar.2021, 12:18

Dačić: Važan objektivan pristup posrednika iz EP

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ponovio je poziv svim strankama i poslaničkim grupama koje žele da učestvuju u međustranačkom dijalogu da se jave parlamentu i dodao da je u tim razgovorima važno da postoji objektivan pristup evroposlanika.
Taj dijalog se vodi pod pokroviteljstvom Skupštine, a potpomognut je od Evropskog parlamenta, i zato je veoma važno da tu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << postoji objektivni pristup i da bilo koji predstavnik ili posrednik EP ne iskazuje svoju političku naklonost bilo kojoj političkoj opciji, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, rekao je Dačić.

Predsednik Skupštine je istakao da je razgovor sa Dejvidom Makalisterom bio prva aktivnost u drugoj fazi dijaloga, navodeći da je sada u toku pripremna faza, te da će svi poslanici biti obavešteni kada zvanično počinje dijalog sa strankama.
Dačić je tako odgovorio na pitanje šefa poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđa Milićevića o njegovom sastanku sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta Dejvidom Makalisterom i dogovorom o međustranačkom dijalogu.
Poslanici su završili deo sednice na kojoj postavljaju pitanja, a prva sednica prolećnog zasedanja počela je intoniranjem državne himne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.