Dačić: Vanredno uz Ohajo

Izvor: S media, 10.Feb.2011, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vanredno uz Ohajo

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je srpska policija zainteresovana za saradnju u oblasti vanrednih situacija sa Nacionalnom gardom Ohaja, saopštio je danas MUP Srbije.

Dačić je rekao da je reagovanje u slučaju vanrednih situacija - požara, poplava i ostalih elementranih nepogoda u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nadležnosti Nacionalne garde i da je o uspostavljanju saradnje razgovarao sa njenim komandantom.

On je podsetio da Vojska Srbije već godinama uspešno saradjuje sa Nacionalnom gardom Ohaja, navodi se u saopštenju.

Dačcih se založio, u razgovoru sa zvaničnicima Ohaja, i za uspostavljanje neke "vrste sestrinskih odnosa" Srbije i Ohaja "kako bismo mogli da iskoristimo sve komparativne prednosti, kao i "most izmedju dve države koji stvara veliki broj gradjana sa srpskim poreklom" u Ohaju.

Prema njegovim recima, tema ragovora sa zvaničnicima Ohaja bila je i medjusobna razmena dobre prakse i iskustava, kao i razmene studenata koji bi završavali škole u našim nacionalnim akademijama.

Srpski ministar, koji danas završava višednevnu posetu SAD, u Kolumbusu se sastao sa guvernerom Džonom Kašićem, kao i generalom Ašinom Hrstom, koji je na čelu Nacionalne garde Ohaja.

Dačić je razgovarao i sa državnim tužiocem Majklom di Vajnom i održao je predavanje na državnom univerzitetu "Džon Glen".

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Srbije je tokom posete SAD prisustvovao u Vašingtonu tradicionalnom Molitvenom dorucku, a razgovarao je sa brojnim zvaničnicima u Beloj kući.

Dačić se susreo i s direktorkom Agencije za borbu protiv ilegalne trgovine narkoticima Mišel Leonhart, kojoj je preneo spremnost srpske policije da učestvuje u obukama i usavršavanju i ponudio operativnu saradnju u borbi protiv krijumčarenja narkotika.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.