Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2016, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uvođenje sankcija Rusiji bi značilo članstvo KiM u UN

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da bi uvođenje sankcija i okretanje leđa Rusiji bila izdajnička politika i da bi to otvorilo vrata da samoproglašeno Kosovo postane punopravni član UN.

Dačić je istakao da članstvo u EU predstavlja strateški, ali ne i jedini cilj Srbije.

"Naš prvi cilj je da zaštitimo svoje državne i nacionalne interese", rekao je Dačić za "Večernje novosti".

On je naglasio da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << laži da je srpsko prijateljstvo sa Moskvom razlog zbog koga Beograd ne otvara pregovaračka poglavlja sa EU i dodao da će poglavlja biti otvorena kada članice EU procjene da je došlo do napretka u pregovorima Beograda i Prištine.

"Srbija je otvorena za dijalog, ali učestvovaćemo samo u statusno neutralnim pregovorima. Na igrice iz Prištine se ne osvrćemo. Pogledajte sad. Donose zahtev za zaštitu tekovina OVK, a zbog tih terororista je oformljeno Specijalno tužilaštvo za ratne zločine i trgovinu organima", ukazao je Dačić.

Prema njegovim riječima, dijalog sa Prištinom i pored pokušaja otimanja "Trepče" i "Telekoma" neće biti prekinut "jer to neće dozvoliti EU".

Govoreći o mogućnosti da Srbiju na kraju pregovaračkog procesa dočeka zahtjev da potpiše pravno obavezujući sporazum sa Kosovom, Dačić je rekao da niko živ ne zna šta je to.

"Izvesno je da sve članice EU neće podržati da to znači priznanje nezavisnog Kosova", rekao je Dačić.

Kada je riječ o prisustvu stranih službi u Srbiji i sukobu koji postoji između njih, Dačić je istakao da je rat službi uvijek postojao i da se po tom pitanju "ne trebamo praviti blesavi".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ivica Dačić: Ko izda Rusiju izdao je Srbiju

Izvor: Večernje novosti, 31.Okt.2016

Vicepremijer i lider SPS o uslovima Prištine, odnosu s Moskvom, Ružiću, predsedničkim izborima.. UKOLIKO bi Srbija okrenula leđa Rusiji i uvela sankcije toj prijateljskoj državi, to bi bila potpuno porazna, gubitnička i, mogu slobodno da kažem, izdajnička politika. Tada...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.