Dačić: Uhapšeni Bojovićevi saradnici

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Uhapšeni Bojovićevi saradnici

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras Tanjugu da su u Španiji uhapšeni brat i supruga Luke Bojovića, kao i više drugih lica osumnjičenih za pranje novca i rasturanje droga.

Dačić, koji boravi u Mađarskoj na forumu ministara policije, rekao je da su, u zajedničkoj akciji policija Srbije i Španije, jutros oko sedam sati na Kanarskim ostrvima, uhapšeni Bojovićeva supruga Barbara i njegov brat Nikola, kao i Vladimir Mijatović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nenad Jorac, Slavica Ristović, Željko Nešović i više drugih osoba.

Oni su osumnjičeni za pranje novca, distribuciju opojnih droga i dovođenje u vezu sa proizvodnjom amfetamina, kazao je Dačić i dodao da je ova zajednička akcija španske i srpske policije nastavak akcije u kojoj je u februaru uhapšen Luka Bojović.

RTS je večeras javio da je u Španiji uhapšeno 15 osoba koje se dovode u vezu sa kriminalnom grupom Luke Bojovića, a među njima i njegovi brat Nikola i supruga Barabara.

Uhapšeni su poreklom iz Srbije BiH i Hrvatske, a organizovana krimanalna grupa, kako je navela RTS, pored likvidacija, sumnjiči se i za pranje novca i prodaju narkotika iz Južne Amerike preko Španije ka zapadnoj Evropi.

U akciji, kosu su izvele bezbednosne službe Srbije UKP-a i policija Španije, pretreseno je više objekata.

Luka Bojović, osumnjičen za organizovanje više ubistava, uhapšen je u februaru u Valensiji. Tada su uhapšeni i Vlada Milisavljević, zvani Vlada Budala, Siniša Petrić, zvani Zenica i Bojovićev kum Vladimir Mijanović, zvani Zuba.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dačić: Uhapšeni Bojovićevi žena i brat

Izvor: Mondo, 11.Okt.2012

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras Tanjugu da su u Španiji uhapšeni brat i supruga Luke Bojovića, kao i više drugih lica osumnjičenih za pranje novca i rasturanje droga...Dačić, koji boravi u Mađarskoj na forumu ministara policije, rekao je da su,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.