Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Izvor: Studio B, 26.Feb.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen Abdulah Al Dabaši, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine.

Prema rečima Dačića, informacije govore da je Al Dabaši ubijen u gradskim borbama protiv ISIS-a u Sabrati.

Dačić je Beti rekao da je vest o ubistvu Al Dabašija objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Libija Herald i da se očekuje zvanična potvrda. Kako navodi Libija Herald, Al Dabaši je ubijen kada su "lokalni aktivisti napali kuću u kojoj je odseo", navodi libijski list, pozivajući se na lokalne zvaničnike.

Al Dabaši poznat je u Libiji i po nadimku "Hefter", prenosi Libija Herald. Ovaj nadimak u bukvalnom prevodu na srpski jezik znači "drška od noža".

Dvoje službenika srpske ambasade u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u Libiji u novembru prošle godine, a poginuli su prošlog petka. Prema nalazima obdukcije na Vojnomedicinskoj akademiji, poginuli su usled detonacije.

Otmičari Srba su iz plemena Dabaši

Ovaj klan zvanično nije deo ISIS, ali tesno sarađuje sa njima. Islamista Nuredin Čučan, koji je bio glavna meta američkog napada u kojem su ubijene i srpske diplomate, bio je pod protekcijom klana Dabaši i krio se na njihovoj teritoriji.

Kako se navodi, iza otmice Slađane Stanković i Jovice Stepića u Libiji stoji ozloglašeni ogranak porodice Dabaši, koji se bavi otmicama ljudi.

Dabašijevi su na zapadu Libije razvili organizovanu kriminalnu mrežu i praktično zagospodarili gradom Sabrata i okolnim mestima.

 

 
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Dačić: Ubijen otmičar srpskih diplomata

Izvor: Radio 021, 26.Feb.2016

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je, prema informacijama iz Libije, juče u gradu Sabrata ubijen El Dabasi, koji se sa svojom grupom sumnjiči za otmicu dvoje srpskih diplomata u Libiji u novembru prošle godine...Prema Dačićevim rečima, informacije govore da je El Dabasi ubijen...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.