Dačić: Tražimo poboljšanje dogovora s Prištinom

Izvor: Blic, 12.Apr.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Tražimo poboljšanje dogovora s Prištinom

Beograd - Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija traži poboljšanje dogovora sa Prištinom u nekim ključnim oblastima i da će se o tome razgovarati narednih dana, kao i da je poseta Ketrin Ešton regionu 17. aprila ranije najavljena, ali da sada za nju još nema zvaničnih potvrda.

Dačić je na regionalnoj ministarskoj konferenciji u Palati Srbija naveo da je poznat zaključak vlade o ponudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iznetoj u Briselu i da tu nema ništa novo, da nema nikakvih skrivenih poruka, niti pregovora.

- Sa nama, a naročito sa mnom, lako je razgovarati i ja uvek kažem šta hoću - rekao je Dačić.

On je dododao da je cilj Srbije da dodje do sporazuma, do dogovora.

Prema njegovim rečima, to nije nikakav dogovor o medjusobnom priznanju, normalizaciji odnosa sa Kosovom, to je dogovor o zajednici srpskih opština.

Dačić je podsetio da su privremene vlasti u Prištini nekada govorile o širokoj autonomiji za Srbe, da se pominjao Južni Tirol, a da sada kada je predsednik Tomislav Nikolić izneo konkretan predlog odbijaju svaki razgovor o tome.

On je rekao da bi mogli da ponude bilo koji propis po kome funkcionišu bilo koje regionalne vlasti u Evropi ili čak i neki gradovi i da ne može da se desi da jedino na Kosovu i Metohiji ništa od toga ne može da postoji i da se sprovede.

- Neki su mislili da ćemo mi zbog datuma da pristanemo na sve i to nije korektno - poručio je Dačić i dodao da su takođe smatrali da ćemo po svaku cenu prihvatiti nešto što nije moguće primeniti.

- Poštujem stav SAD, ali ovde nije reč o njima, reč je o nama - rekao je Dačić.

Premijer je naveo da Srbija traži poboljšanje dogovora u nekim ključnim oblastima i da će se o tome razgovarati narednih dana.

Odgovarajući na pitanje o eventualnom dolasku Ketrin Ešton, on je rekao da je njena poseta regionu najavljena pre mesec dana, da bi u Srbiju najverovatnije trebalo da dodje 17. aprila ali da ne zna da li će sada doći i da nije stiglo nikakvo obaveštenje o tome.

Dačić je odgovarajući na pitanja vezana za eventualne rokove Srbiji naveo da rokovi koji se postavljaju ne postoje zvanično već se radi o datumima u kojima Ketrin Ešton treba da podnese izveštaj.

- Uostalom, i ako ne dobijemo datum, da li treba da prekinemo pregovorem - upitao je Dačić i dodao da će se opet, i pored svega sve vratiti na razgovore.

- Želimo datum i mislimo da smo ga zaslužili - zaključio je Dačić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd traži poboljšanje dogovora

Izvor: Akter, 12.Apr.2013

Premijer Ivica Dačić izjavio je da Srbija traži poboljšanje dogovora sa Prištinom u nekim ključnim oblastima i da će se o tome razgovarati narednih dana

Nastavak na Akter...

Dačić: Preživećemo i taj 16. april, razgovori se nastavljaju (VIDEO)

Izvor: S media, 12.Apr.2013

Premijer Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija traži poboljšanje dogovora sa Prištinom u nekim ključnim oblastima i da će se o tome razgovarati narednih dana, kao i da je poseta Ketrin Ešton regionu 17. aprila ranije najavljena, ali da sada za nju još nema zvaničnih potvrda...Dačić je rekao...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.