Dačić: Teško ojačati evropsku bezbednost

Izvor: Akter, 02.Okt.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Teško ojačati evropsku bezbednost

Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je "u današnjim okolnostima izrazito teško ponovo ojačati evropsku bezbednost kao zajednički projekat"

"Kriza u i oko Ukrajine naglasila je trajnu relevantnost principa Helsinkija i potrebu da se oni potvrde, ojačaju i očuvaju", rekao je Dačić u obraćanju Panelu eminentnih ličnosti o evropskoj bezbednosti u Beogradu.

Dačić je rekao da su potrebne "sveže i inovativne >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ideje", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Prelazni izveštaj Panela je već pružio jedan broj dragocenih preporuka za pomoć u rešavanju izazova s kojima se suočavamo, iznalazeći načine da proširimo naše napore i baveći se kompleksnošću rada OEBS", rekao je Dačić, naglašavajući snažnu podršku koju Srbija pruža radu Panela.

Panel eminentnih ličnosti, koji se okupio u Beogradu radi konsultacija i kojim predsedava Volfgang Išinger, predsedavajući Minhenske bezbednosne konferencije, ima mandat da daje preporuke o načinima očuvanja evropske bezbednosti kao zajedničkog projekta. Završni izveštaj panela s preporukama biće završen uoči 22. Ministarskog saveta u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Teško ojačati evropsku bezbednost kao zajednički projekat

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2015

Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je "u današnjim okolnostima izrazito teško ponovo ojačati evropsku bezbednost kao zajednički projekat"..."Kriza u i oko Ukrajine naglasila je trajnu relevantnost principa Helsinkija i potrebu da se oni potvrde,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.