Izvor: S media, 20.Nov.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Svi građani na KiM treba da imaju potpunu zaštitu (VIDEO)

Srbija insistira da međunarodne misije koje su pod okriljem Ujedinjenih nacija osiguraju da svi građani na Kosovu i Metohiji imaju potpunu zaštitu i da uživaju jednaka prava istakao je danas premijer Srbije Ivica Dačić u razgovoru sa specijalnim predstavnikom UNMIK-a Faridom Zarifom.

Dačić je ukazao da je neophodno da UNMIK ostane aktivan činilac sa značajnom ulogom u obezbeđivanju stabilne bezbednosti u južnoj pokrajini, navedeno je u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

U razgovoru je istaknuto da sva sporna pitanja i problemi na Kosovu i Metohiji treba da budu rešeni dijalogom i mirnim putem, jer je to jedini način da se obezbedi trajni mir, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u razgovoru sa specijalnim predstavnikom UNMIK-a Faridom Zarifom da je Srbija privržena stabilizaciji odnosa u regionu ali da je presuda Haškog tribunala u slučaju hrvatskih generala Gotovine i Markača otežala proces pomirenja Srbije i Hrvatske. Opširnije OVDE.

(Tanjug)

Foto: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Svi građani na KiM treba da imaju potpunu zaštitu

Izvor: Akter, 20.Nov.2012

Srbija insistira da međunarodne misije koje su pod okriljem UN-a osiguraju da svi građani na KiM imaju potpunu zaštitu i da uživaju jednaka prava istakao je premijer Srbije Ivica Dačić u razgovoru sa specijalnim predstavnikom UNMIK-a Faridom Zarifom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.