Dačić: Srbija se pridržava sporazuma

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jun.2013, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija se pridržava sporazuma

Srpski premijer Ivica Dačić izjavio je u subotu da se Srbija pridržava svega napisanog u briselskom sporazumu o Kosovu i u planu za njegovo sprovođenje, i istakao da ne može i neće odustati od dogovorenog.

Srbija uvek konstruktivna: Ivica Dačić  

"Priština pokušava da ono što je dogovoreno tumači >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na neki svoj način. U tom smislu postoje određene teškoće u pregovorima", rekao je Dačić u Jagodini, gde je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike kartona i kartonske ambalaže ruske kompanije "Nort karton".

 

Biće reči i o rokadi u Vladi

Upitan da li će biti rekonstrukcije Vlade, premijer je rekao da o toj temi nije bilo reči proteklih meseci.

"Razgovaraćemo i o tome. To je ideja od pre nekoliko meseci. Rekonstrukcije Vlade će biti ukoliko to bude stav koalicionih partnera. Nema nikakvih nesuglasica oko toga", kazao je Dačić.

On je ocenio da je uloga delegacije Srbije u razgovorima o primeni sporazuma bila konkstruktivna.

"Razgovori će se nastaviti u utorak. Mi smo privrženi tome da implementiramo ono o čemu smo se dogovorili", kazao je Dačić.

Plan primene, kako je objasnio, nije kratkoročan i ne govori o tome da neke stvari treba rešiti za jedan dan.

"I dalje je sve u rokovima. Mi ćemo realizovati sve što je zapisano. EU ima odgovornost u smislu posrednika u razgovoru. Mislim da je svima njima jasno gde postoji problem", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.