Dačić: Srbija nezaustavljivo ide ka ulasku u EU

Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2017, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija nezaustavljivo ide ka ulasku u EU

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas na Evropskom forumu u Vahauu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ovogodišnja tema foruma bila je "Evropa - bliže svojim građanima", i Forum je dobra prilika za razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima s kojima se suočava evropski kontinent kao celina.

Na početku izlaganja Dačić je istakao da se Evropa danas suočava sa brojnim izazovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kao i da je terorizam trenutno najveći izazov koji preti da ugrozi ne samo postojeće evropske civilizacijske vrednosti, već da terorizam direktno ugrožava mir, stabilnost i živote  Evropljana.

On je naglasio da je Evropa je izložena i migrantskom prilivu, da je pitanje migracija komplikovano, da ga nije lako rešiti, već da je potreban koordinisan nastup svih evropskih zemalja.

Ukazao je i na ovom skupu da je politika koju Srbija vodi, politika regionalnog mira i stabilnosti, a govorio je i o evrointegracijama Srbije i reformama koje treba da dovedu da Srbija što pre postane članica EU, piše u saopštenju.

"Ulazak Republike Srbije u Evropsku uniju je vrhunski prioritet moje zemlje. Mi smo otvorili jedan broj pregovaračkih poglavlja, a veliki broj novih poglavlja su premna za otpočinjanje pregovora o njima. Republika Srbija nezaustavno ide ka ulasku u Evropsku uniju. To će činiti i ubuduće, bez obzira na naš stav da je čitav proces neopravdano usporen i da se, takođe, neopravdano povremeno povezuje sa nekim regionalnim pitanjima", rekao je Dačić.

Na Evropskom forumu su pored ministra Dačića učestvovali brojni gosti iz sveta politike, kao i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija nezaustavljivo ide ka EU

Izvor: Beta, 10.Jun.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na Evropskom forumu u Vahauu, u Austriji, da Srbija nezaustavljivo ide ka Evropskoj uniji i da će to činiti i ubuduće bez obzira na to što je ceo proces iz ugla Beograda neopravdano usporen."Ulazak Srbije u Evropsku uniju vrhunski je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.