Dačić: Srbija nezaustavljivo ide ka EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija nezaustavljivo ide ka EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na Evropskom forumu u Vahauu, u Austriji, da Srbija nezaustavljivo ide ka Evropskoj uniji i da će to činiti i ubuduće bez obzira na to što je ceo proces iz ugla Beograda neopravdano usporen.

"Ulazak Srbije u Evropsku uniju vrhunski je prioritet moje zemlje. Otvorili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedan broj pregovaračkih poglavlja, a veliki broj novih poglavlja su spremna za otpočinjanje pregovora. Srbija nezaustavno ide ka ulasku u EU. To će činiti i ubuduće, bez obzira na naš stav da je čitav proces neopravdano usporen i da se, takođe, neopravdano povremeno povezuje s nekim regionalnim pitanjima", rekao je Dačić, koji je govorio o evrointegracijama Srbije i reformama koje treba da dovedu da Srbija što pre postane članica EU.

Šef srpske diplomatije je na forumu "Evropa – bliže svojim građanima" ukazao je da je politika koju Srbija vodi, politika regionalnog mira i stabilnosti.

On je ocenio da se Evropa danas suočava s brojnim izazovima, i dodao da je terorizam trenutno njaveća pretnja koja nastoji ne samo da uništi postojeće evropske civilizacijske vrednosti već i da direktno ugrozi mir, stabilnost i živote Evropljana.

Dačić je takođe ocenio da je skup u Vahauu dobra prilika za razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima s kojima se suočava evropski kontinent kao celina.Evropa je, kako je dodao, izložena i migrantskom prilivu i potreban je koordinisan nastup svih evropskih zemalja u rešavanju tog komplikovanog problema.

Na Evropskom forumu su pored ministra Dačića učestvovali brojni gosti iz sveta politike, kao i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Samo vi sačuvajte Evropsku uniju dok mi ne uđemo"

Izvor: B92, 10.Jun.2017

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je na Evropskom forumu u Vahauu, u Austriji, da Srbija nezaustavljivo ide ka Evropskoj uniji..."Mislim da je najvažnija stvar da se vi izborite da sačuvate EU dok mi ne uđemo", naveo je Dačić...Osim toga, Dačić je naveo da će Srbija to raditi...

Nastavak na B92...

Dačić: Srbija nezaustavljivo ide ka EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2017

Srbija nezaustavljivo ide ka Evropskoj uniji, izjavio je danas vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na Evropskom forumu u Vahauu, u Austriji...Ovogodišnja tema foruma bila je "Evropa - bliže svojim građanima", i Forum je dobra prilika za razmenu mišljenja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.