Dačić: Srbija najjača u poslednjih 30 godina

Izvor: Večernje novosti, 10.Sep.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija najjača u poslednjih 30 godina

LESKOVAC – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je Albancima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi da se ne igraju vatrom i da poštuju ustavni poredak države u kojoj žive. On je govoreći na mitingu svoje koalicije i SNS-a u Medveđi, pred lokalne izbore u nedelju, rekao da je najavljeno formiranje asocijacije opština u kojima žive Albanci nedopustivo. - To što >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je Srbija za dijalog ne znači da je slaba. Naprotiv. Ona je najjača u poslednjih 30 godina. Želim da poručim Albaniji i Albancima da Srbija želi dobre odnose u regionu i albanskoj nacionalnoj manjini ravnopravnost, ali da neće dozvoliti da je bilo ko ponižava i da ugrožava njen teritorijalni integritet. Ni jednom Albancu u Preševu, Bujanovcu i Medveđi ne sme da se dogodi ništa i ne sme da bude diskriminisan zato što nije Srbin, ali isto tako ni jednom Srbinu u ovom kraju ne sme da se dogodi da bude diskriminisan zato što jeste Srbin, rekao je Dačić.On je dodao da je laž da je Srbija potpisivanjem sporazuma u Briselu priznala Kosovo uz ocenu da je formiranje Zajednice srpskih opština veliki uspeh i da su pregovorima u Briselu stvoreni osnovni elementi srpske vlasti na Kosmetu. - Srbija će svim svojim snagama, političkim i diplomatskim umećem i drugim sredstvima zaštiti interese srpskog naroda na Kosmetu, poručio je Dačić.On je oštro govorio i o srpskoj opoziciji za koju je rekao da je u nekim svojim stavovima opozicija Srbiji, a ne vladajućim strankama, jer dok se u svetu o Srbiji govori, kako je rekao, najlepšim i biranim rečima samo u toj grupaciji o našoj zemlji pričaju najgore.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Leskovac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić u Luksemburgu: Vreme za otvaranje poglavlja

Izvor: Mondo, 10.Sep.2015

Prvi potpredednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je države članice EU da objektivno sagledaju ulogu i zasluge Srbije u svim zbivanjima na Balkanu i Evropi, uveren da je vreme za otvaranje prvih poglavlja...Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb Ivica Dačić..Obraćajući...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.