Dačić: Srbija može bez EU

Izvor: B92, 21.Nov.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija može bez EU

Trebinje -- Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio da Srbija ne treba da prihvati uslove kojima se traži da se odrekne Kosova da bi dobila članstvo u EU.

On je u Trebinju rekao da mnoge zemlje EU postavljaju uslove da Srbija prizna nezavisnost Kosova, ali da to ne treba nikada učiniti, te da su takvi uslovi koji se nameću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednoj zemlji 'neprincipijelni i licemerni', preneli su mediji Republike Srpske.

"Ako je cena da se Srbija odrekne Kosova da bi dobila članstvo u Uniji, onda to ne treba nikada prihvatiti, jer postoje nacionalni i državni interesi, a Srbija može da opstane bez EU", rekao je Dačić i istakao da Srbija ne može da zatvara oči pred napadom na srpski narod.

Govoreći o situaciji na Kosovu, on je naglasio da Srbija treba da bude jaka i velika, ali po jačini reči koja treba da se poštuje i čuje.

"Srbija ne treba da živi u svojim mitovima i o pitanju Kosova, već treba da imamo racionalan pristup, koji će zaštititi naš narod koji tamo živi. Ne možemo da očekujemo da će naš nacionalni interes biti zadovoljen time što će celo Kosovo biti deo Srbije", rekao je Dačić, napominjući da to nije realno, jer je istorija dovela do toga da na Kosovu sada živi mali broj Srba.

On je poručio da napad na Srbe na Kosovu predstavlja napad na Srbiju i da ona mora da odgovori, jer "ako neće Vlada, hoće narod".

Prema njegovim rečima, samo dogovorom i mirnim putem može da bude rešeno ono što je vekovima bio problem između Srba i Albanaca.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije boravi u Trebinju povodom obeležavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Svetog Arhangela Mihaila.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Srbija može da opstane i bez EU

Izvor: Mondo, 21.Nov.2011

Ako je "Srbija bez Kosova" cena za ulazak u EU, onda to ne treba prihvatiti jer je to nacionalni i državni interes, rekao u Trebinju vicepremijer Srbije.

Nastavak na Mondo...

Dačić: Srpskim strankama potrebno jedinstvo o KiM

Izvor: Blic, 21.Nov.2011

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ukazao je danas, govoreći o odnosu političkih partija prema Kosovu i Metohiji, da srpske partije imaju različit stav po tom pitanju, za razliku od albanskih, koje su jedinstvene..."Imate onu staru srpsku situaciju, a to je da nismo složni...

Nastavak na Blic...

Ivica Dačić: Srbija može bez EU

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Nov.2011

TREBINJE - "Ako je cena da se Srbija odrekne Kosova da bi dobila članstvo u Uniji, onda to ne treba nikada prihvatiti."

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.