Dačić: Srbija da razvija odnose sa Albanijom

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija da razvija odnose sa Albanijom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je na sastanku sa ambasadorom Albanije Iljirom Bočkom ukazao na opredeljenje Srbije da uprkos postojećim razlikama razvija svestrane odnose sa Albanijom, a na bazi zajedničkih interesa.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Dačić je kazao da bi radi poboljšavanja odnosa dve zemlje bilo korisno potpisivanje sporazuma o zaštiti manjina
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Potvrda našeg opredeljenja je niz uzajamnih poseta koje su realizovane u poslednje vreme, počev od posete premijera Albanije Edija Rame Beogradu, zatim niza poseta na ministarskom nivou do predstojeće posete predsednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković Tirani", kazao je Dačić

Obe strane ocenile su da nisu iskorišćene brojne mogućnosti za povećanje međusobne robne razmene i da bi dogovoreni sastanak međuvladinog Komiteta za trgovinu i ekonmsku saradnju i održavanje biznis foruma u aprilu ove godine trebalo da doprinese da se ovaj nedostatak i drugi problemi u ekonomskoj razmeni prevaziđu.

Ministar Dačić naglasio je interes Srbije za saradnju u nizu regionalnih projekata, a posebno u oblasti infrastrukture, energetike i turizma.

Tokom sastanka, razmotrena je saradnja dve zemlje i na multilateralnom planu i uloga Srbije u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.