Dačić: Sigurnost u saobraćaju najhumaniji posao MUP-a

Izvor: Blic, 03.Sep.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sigurnost u saobraćaju najhumaniji posao MUP-a

Održavanje bezbednosti u saobraćaju jedna je od najhumanijih stvari koje obavljaju Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija i rezultati njihovog rada meriće se brojem spasenih ljudskih života, izjavio je Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova.

Na obeležavanju Dana Uprave saobraćajne policije, Dačić je čestitajući praznik pripadnicima te uprave rekao da je za podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju neophodno imati dobre zakone, usklađene sa realnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanjem u društvu, jaku kampanju, koja će podići svest o neophodnosti poštovanja zakona i to da saobraćajna policija bude osposobljena da sprovodi postavljene zadatke.

- Kada govorimo o reformi, ona podrazumeva podizanje nivoa obučenosti, borbu protiv korupcije i ulaganje u tehnička sredstva kao što je video i automatska kontrola saobraćaja - rekao je Dačić.

Plakete za ministra

i direktora policija

Na svečanosti su uručene plakete USP ministru Dačiću, pomoćnicima direktora policije Saši Mitroviću i Miroslavu Kovačeviću, a plakete su dobili i direktor policije Milorad Veljović, državni sekretar u MUP-u Dragan Marković, zamenik šefa kabineta ministra Dačića Vanja Vukić i zamenik direktora policije Branislava Mitrović.

Prema njegovim rečima, u proteklih 20 godina, čitav grad od 20.000 ljudi nastradao je u saobraćajnim nesrećama, dok u svetu godišnje pogine milion ljudi, a na primer od droge umre 200.000-300.000 ljudi. On je dodao da se u tim brojkama može sagledati sva težina problema koji postoje u regulisanju saobraćaja.

Dačić je rekao da se nada da će iz godine u godinu broj poginulih na putevima biti sve manji i apelovao na motocikliste da u ovim letnjim mesecima oprezno voze, poštuju propise i da svi zajedno učine sve da što manje dece bude među žrtvama saobraćajnih nesreća.

Povezane vesti: Beogradu nedostaje 2.000 policajaca

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležen dan Saobraćajne policije

Izvor: RTS, 03.Sep.2011

Uprava Saobraćajne policije MUP-a Srbije obeležila je svoj dan svečanošću ispred palate Srbije na Novom Beogradu. Saobraćajnu policiju očekuje reforma uz povećanje obučenosti i suzbijanje korupcije, poručio ministar Dačić...Svečanošću održanom ispred palate Srbije na Novom Beogradu, uprava...

Nastavak na RTS...

Dan Uprave saobraćajne policije

Izvor: Studio B, 03.Sep.2011

Održavanje bezbednosti u saobraćaju jedna je od najhumanijih stvari koje obavlja policija i rezultati njihovog rada meriće se brojem spasenih ljudskih života, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić..Na obeležavanju Dana Uprave saobraćajne policije (USP), Dačić je čestitajući...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.