Obeležen dan Saobraćajne policije

Izvor: RTS, 03.Sep.2011, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen dan Saobraćajne policije

Uprava Saobraćajne policije MUP-a Srbije obeležila je svoj dan svečanošću ispred palate Srbije na Novom Beogradu. Saobraćajnu policiju očekuje reforma uz povećanje obučenosti i suzbijanje korupcije, poručio ministar Dačić.

Svečanošću održanom ispred palate Srbije na Novom Beogradu, uprava Saobraćajne policije proslavila je svoj dan. Plakete su uručene najboljim pripadnicima saobraćajne policije, a 14 je dobilo unapređenje.

Ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić je poručio da Saobraćajnu policiju očekuje reforma uz povećanje obučenosti sabraćajnih policajaca i suzbijanje korupcije, pa očekuje da će promene unaprediti bezbednost saobraćaja i smanjiti broj žrtava.

Dačić je posebno ukazao na video-nadzor koji će omogućiti bolju kontrolu i sprečiti negativne pojave, poput korupcije i ponašanja koja ne priliče policiji.

Prema njegovim rečima, za bolju bezbednost na putevima potrebni su dobri zakoni, usklađeni sa realnim stanjem i pokretanje kampanja među građanima radi ukazivanja na opasnost u saobraćaju.

Dačić je podsetio da u saobraćajnim nesrećama u Srbiji godišnje pogine oko hiljadu ljudi, pa je tako Srbija za 20 godina izgubila jedan grad srednje veličine.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Bajking kluba "Harli Dejvidson" iz Srbije, kojima je ministar Dačić rekao da treba da budu obazriviji u saobraćaju, jer veliki broj motociklista strada na putevima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.