Dačić: Sergej Lavrov 2. decembra u Beogradu

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sergej Lavrov 2. decembra u Beogradu

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovaće u Beograd 2. decembra i učestvovaće na ministarskom savetu OEBS koji se u srpskoj prestonici održava u prvoj nedelji decembra, najavio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Kako je objasnio, 1. i 2. decembra biće održan radni deo sastanka, dok će 3. i 4. decembra biti održana sednica na ministarskom nivou.

Prema Dačićevim rečima, poziv za učešće na tom sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upućen je na adrese 57 ministara spoljnih poslova članica OEBS kao i još 11 zemalja mediteranskih i azijskih partnera za saradnju, kao i šefova najvažnijih medjunarodnih organizacija.

Takođe, kako je najavio od 30. novembra do 11. decembra u Parizu će biti održan samit UN o klimatskim promenama, a planirano je da na njemu učestvuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Šef srpske diplomatije je na konferenciji za novinare rekao i da će u novembru biti održana sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu.

Govoreći o nedavnoj poseti delegacije srpske vlade na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem Rusiji, Dačić je ocenio da je ona bila veoma uspešna, kako na ekonomskom tako i na političkom nivou.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sergej Lavrov 2. decembra u Beogradu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2015

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov doputovaće 2. decembra u Beograd gde će učestvovati na ministarskom savetu OEBS-a, najavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić...On je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da će 1. i 2. decembra biti održan radni deo sastanka, dok će 3....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.