Dačić: Sednica s Vladom Mađarske 20. i 21. novembra

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sednica s Vladom Mađarske 20. i 21. novembra

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je danas u zvaničnoj poseti Mađarskoj, dogovorio se sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine te zemlje Peterom Sijartom da se zajednička sednica dve vlade održi 20. i 21. novembra u Nišu, saopšteno je iz Ministarstva.

Dačić i Sijarto razgovarali su o migrantskoj krizi, a mađarska strana prenela je da će kao pomoć poslati policijski kontingent od 20 članova.

Srbija je, kako se navodi u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izrazila zahvalnost kada je u pitanju obuka mlađih diplomata iz oblasti evropskih integracija u mađarskom Ministarstvu spoljnih poslova i u tom smislu ponuđena je organizacija programa obuke u Beogradu za jednog mađarskog diplomatu.

Dačić se, na početku posete Mađarskoj, susreo sa predstavnicima zajednice Srba u toj zemlji, koji su preneli zadovoljstvo razvojem situacije od prošlogodišnje sednice dve vlade, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Predstavnici zajednice Srba su se založili i za realizaciju dogovorenih konkretnih projekata kada je u pitanju položaj srpske manjine u Mađarskoj.

To je bila i jedna od tema razgovora Dačića i Sijarta, a dva ministra su izrazila nadu za nastavak stabilnog i kontinuiranog trenda u razvoju bilateralnih odnosa.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.