Izvor: S media, 03.Sep.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: "Sartid" prvi na udaru, baš me zanima da li će istraga stići do SAD (VIDEO)

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da je "Sartid" prvi na spisku sumnjivih privatizacija i da ga "baš zanima" da li će istraga stići i do SAD, i da nedostaje još 100 miliona dolara.

"Baš me zanima koliko će daleko istraga da ide i da li će stići do SAD. Sartid je prodat za 20 i nešto miliona. Da li je to bila pljačkaška privatizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ili nije? Gde je najmanje 100 miliona... nadam se brzom rezultatu istrage", rekao je Dačić novinarima u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u beogradskoj opštini Novi Beograd, gde je djacima čestitao polazak u školu.

Premijer i ministar policije je ranije danas kazao da su formirani timovi od 60 pripadnika iz 12 policijskih uprava koji će raditi na preispitivanju spornih privatizacija i najavio da će oni istovremeno započeti preispitivanje sumnjivih privatizacija.

"U svim preduzećima će istovremeno početi preispitivanje privatizacija, s tim da u nekim, za koje izveštaji već postoje, posao neće krenuti od nule", objasnio je Dačić i dodao da je reč od više od 26 firmi.

Dačić je ukazao da prepisitivanje privatizacije nije jednostavan posao jer, kako je rekao, to nije pitanje samo policijske istrage koja je uobičajena kod nekih krivičnih dela.

"Reč je o ekspertizi šta je urađeno u skladu sa zakonom i da li su preduzeća kupovali oni koji su ih procenjivali, kao i da li je bilo korupcije", naveo je on.

Sumnjivi Kacinovi stavovi

Govoreći o prošlonedeljnoj poseti izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina koji je obišao neka preduzeća za koje se sumnja da su privatizovana na nezakonit način, Dačić je njegove izjave ocenio kao politički nekorektne uz napomenu da njemu lično Kacionovi stavovi "izazivaju sumnju".

Dodao je i da nije prvi put da se Kacin bavi, kako je rekao, stvarima koje su u nadležnosti istražnih organa u Srbiji.

Dačić, koji je i lider SPS, ponovio je da ta stranka nema nikakve veze sa spornim privatizacijama, s obzirom na to da su se one u najvećem broju dogodile u vreme kada socijalisti nisu bili u vlasti.

"Ali, mi smo i tada govorili da je tu bilo pljački... Sada su se svi setili toga kada je to rekao neko iz Brisela. Pa, nisu oni sami to napisali, oni su to pokupili od Saveta za borbu protiv korupcije. Meni je o tome govorila još Verica Barać", rekao je Dačić.

On je zaključio da to ipak ne znači da je svaka firma sa "briselskog spiska" sporno privatizovana.

(Beta, Tanjug, Foto: S media)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.