Dačić: Šarića tražimo širom sveta

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Šarića tražimo širom sveta

Moskva -- Ivica Dačić kaže da Srbija širom sveta traži optužene za trgovinu kokainom Darka Šarića i Rodoljuba Radulovića i da u tome sarađuje sa međunarodnim službama.

Dačić je u Moskvi na Međunarodnoj konferenciji o borbi protiv prometa narkotika, a na pitanje da li Srbija traži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo koga iz "Šarićeve grupe" u Rusiji rekao je:

"Mi ih potražujemo širom sveta, pa i u Rusiji. Sve ostalo bi bilo nelogično da vam bilo šta kažem. Tako smo pričali da tražimo Šarića u Južnoj Africi, što mu je bila jasna poruka da odande pobegne."

Premijer Dačić je, takođe, rekao da će u toku 30. zasedanja Međunarodne konferencije za borbu protiv ilegalne trgovine narkoticima imati bilateralne susrete sa načelnikom ruske Federalne službe za kontrolu prometa narkotika (FSKN) Viktorom Ivanovom i sa direktorkom američke Agencije za sprovođenje zakona u oblasti narkotika (DEA) Mišel Leonhart, sa kojima će razgovarati o saradnji u presecanju puteva droge i hapšenju osumnjičenih za ilegalnu trgovinu narkoticima.

Odgovarajući na pitanje novinara šta može da učini srpska vlada da bi sprečila trgovinu avganistanskim herionom preko Kosova, on je objasnio da Vlada ne može mnogo da učini jer po Rezoluciji 1244 SB UN srpska policija nije prisutna na KiM. Kako je dodao, obaveza Euleksa i UNMIK-a je da preseku protok narkotika kroz KiM.

Dačić je, takođe, istakao da je i ruskim, britanskim, nemačkim i američkim službamam poznato da tzv. albanska mafija zauzima značajno mesto u evropskoj narko-mafiji. Prema njegovim rečima, narko-bos Naser Keljemendi nije jedini koji se sakrio od pravde na teritoriji Kosova.

Na pitanje zašto Srbija nije uhapsila Keljmendija, Dačić je rekao da Keljmendi nije državljanin Srbije i da se sakrio na Kosovo, verovatno računajući na to da ne može da bude izručen, naročito zemljama koje ne priznaju nezavisnost Kosova.

Premijer Srbije je u okviru konferencije izlagao na temu "Međunarodna saradnja u oblasti borbe protiv ilegalne narko-pretnje".

Kako je najavljeno, na konferenciji će govoriti predsednik Rusije Vladimir Putin, predsednik ruske Federalne službe za borbu protiv trgovine drogom Viktor Ivanov, kao i direktorka američke Agencije za suzbijanje droge (DEA) Mišel Leonhart.

Na skupu, koji traje od 5. do 7. juna, učestvovaće šefovi nadležnih tela iz više od 120 država, kao i predstavnici međunarodnih organizacija.

Konferencija IDEC prvi put je održana 1983. godine, a ove godine se prvi put održava u Moskvi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dačić u Moskvi

Izvor: RTS, 05.Jun.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić učestvuje u Moskvi na 30. zasedanju Međunarodne konferencije o suzbijanju droge. Na konferenciji će govoriti i predsednik Rusije Vladimir Putin. ..Međunarodna konferencija o suzbijanju droge počela je u Moskvi, a Srbiju predstavlja premijer i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.