Dačić: Sa SNS veoma dobro sarađujemo

Izvor: Danas, 25.Dec.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sa SNS veoma dobro sarađujemo

Beograd - Ivica Dačić, lider SPS, rekao je juče na sednici Glavnog odbora svoje partije da je tražio sastank sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, jer je kraj godine, a i prethodnih godina su se sastajali u tom periodu.

Sa SNS i dalje imamo veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << dobar odnos i spremi smo da sa istim koalicioninm partnerima i nastavimo dalju saradnju. Sigurno nećemo praviti koaliciju sa DS, LDP, Čankom, Tadićem, ni sa ekstremno desnim strankama, poručio je Dačić.

Sednica Glavnog odbora SPS održava se nakon što je u utorak zasedalo Predsedništvo socijalista, nakon koga je saopšteno da će Ivica Dačić zatražiti od Aleksnadra Vučića, premijera i lidera SNS, hitan sastanak na kome bi napravili dogovor o saradnji i u narednim godinama "u interesu građana Srbije i njene budućnosti".

Ovakvo saopštenje podgrejalo je spekulacije u javnosti, prisutne već duže vreme, da će nakon što je završeno presedavanje Srbije OEBS-u u decembru, možda doći do raskida koalicije SNS i SPS. Podsetimo, glavnu ulogu u tom predsedavanju imao je Dačić kao ministar spoljnih poslova. Takođe, pojavila su se nagađanja, koja zvanično niko nije potvrdio, da pojedini funkcioneri SPS i SNS pregovaraju i o zajedničkom nastupu i zajedničkoj izbornoj listi na predstojećim izborima, kakvi god oni da budu. U tabloidima su se pojavile i spekulacije da se vojvođanski SPS na čelu sa Dušanom Bajatovićem, navodno protivi ovoj ideji, kao i da je to protivljenje iskazano na pomenutoj sednici Predsedništva.

Funkcioner SPS Branko Ružić, u međuvremenu je u intervjuu Danasu, rekao da izbori nisu tema sastanka koji je tražen sa Vučićem već buduća saradnja "na polju reformskih procesa i očuvanja stabilnosti". Sam Dačić je u kratkoj izjavi za naš list rekao da razgovori o budućoj saradnji ne znače razgovore o bilo kakvoj predizbornoj koaliciji. On je istakao i da je sastanak tražio zato što je kraj godine. Vučić je potvrdio da će primiti delagaciju SPS, mada mu je poziv upućen preko medija, ali je međutim istakao da će razgovarati i sa PS Aleksandra Vulina, koji su to zvanično zatražili u pismu. Lider PS Aleksandar Vulin izjavio je juče, kako prenose mediji, da je to privatna prepiska, čije detalje neće da iznosi u javnost. Zanimljivo je i da su Dačićevi socijalisti, između sednice Predsedništva i Glavnog odbora, bili na novogodišnjem koktelu u Jagodini sa članovima Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.