Dačić: SPS najbolji oslonac SPC

Izvor: B92, 18.Apr.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS najbolji oslonac SPC

Šabac -- Predsednički kandidat socijalista Ivica Dačić istakao je na skupu u Šapcu da je SPS "najbolji oslonac i podrška" SPC.

"Napadali su nas zbog crvene boje, ali to nije boja SPS-a već radničkog pokreta i krvi koja je pala za radnička prava. To je i boja hrišćanstva i crvenih uskršnjih jaja, a na to nismo mogli mi da utičemo. Hrišćanstvo i socijalizam imaju zajedničko solidarnost i pravdu zato i jesmo najbolji oslonac i podrška Srpskoj pravoslavnoj crkvi", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je on.

Članovi SPS nisu, kako je rekao, priučeni vernici koji su se krstili pred izbore i za izbore već su to uradili "na vreme".

Dačić je naglasio i da je većina privatizacija u Srbiji bila "nepravedna" i da oni koji su se obogatili pomoću njih treba da budu u zatvorima.

Takođe, rekao je i da su svaki izbori u Srbiji "pokušaj prevare siromašnih" i da Srbiji treba "revolucija putem izbora".

Na predizbornom skupu koalicije oko socijalista u kojoj su i Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvena Srbija govorili su i Dragan Marković Palma i Milan Krkobabić.

Marković je rekao da je njegov cilj bavljenja politikom da svaki grad u Srbiji "liči pomalo na Jagodinu".

"Kada pobedimo već 1. jula će svaka žena koja se porodi dobiti 1.200 evra u kešu, a trudnice će dobijati nadoknade, kao i penzioneri i bolesni i đaci. Ta koalicija nikada nije i neće izvoditi djake na ulice zbog politike već ćemo ih voditi na more i slati na fakultete", rekao je on.

Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić rekao je da će ta stranka obezbediti 13. penziju ako bude na vlasti posle izbora zakazanih za 6. maj.

"Bitno je da pobedimo i podvučemo liniju između nas i Čedomira Jovanovića i Mlađana Dinkića. Oni koji su upropastili zemlju ne mogu sa nama i ne može se biti dobar sa svima", naglasio je on.

Krkobabić je rekao da će penzioneri ako PUPS bude na vlasti i posle izbora dobiti 13. penziju, a da će penzije, kako je naveo, pratiti rast plata.

Na predizbornom skupu u Šapcu predstavljeni su kandidati koalicije oko SPS-a za poslanike sa teritorije Mačvanskog okruga.

Predsednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji su zakazani za 6. maj.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.