Dačić: Razvijati dobre odnose sa Crnom Gorom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2020, 18:31

Dačić: Razvijati dobre odnose sa Crnom Gorom

Odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija je veoma značajna za jedinstvo srpskog naroda, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

On je za RTV Pančevo izjavio da je mitropolit Amfilohije bio stub srpskog naroda u Crnoj Gori i da je njegov odlazak na večni počinak veliki gubitak za naš narod.

Dačić je rekao da su Srpska pravoslavna crkva i manastiri u Crnoj Gori bili izloženi velikom udaru te >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su se sve aktivnosti svodile na odbranu crkve.

"Današnja slika najbolje govori šta narod misli o tome i koliku je on imao podršku građana", rekao je Dačić.

Dodao je da je sigurno građanima prekipelo i da su ljudi odbili poslušnost Đukanoviću, jer nisu mogli da idu protiv crkve.

Prema njegovim rečima, treba da damo sve od sebe i da razvijamo dobre odnose sa Crnom Gorom, jer, kako je rekao, nemamo bližih jedni od drugih.

Govoreći o radu parlamenta, Dačić je istakao da veruje da će uz dobru koordinaciju sa svim političkim strankama koje čine vladajuću većinu parlament efikasno raditi.

Objasnio je i zašto je pre prve posebne sednice skupštine na kojoj je izabrana nova Vlada Srbije, izašao ispred skupštinske zgrade da dočeka tadašnju mandatarku a sada premijerku. Time je, kaže, želeo da pokaže poštovanje prema novoj Vladi.

Dačić je ocenio da je rasprava u skupštini bila kvalitetnija nego do sada i da je pokazan visok nivo tolerancije.

"Parlament je mesto gde se okupljaju različite političke snage, ali, moram da kažem, da neću dozvoliti da bude vređanja i mržnje", rekao je Dačić.

Govoreći o izborima u Americi, rekao je da niko ne može sa sigurnošću da kaže šta će biti na njima.

Naglasio je da su sada Srbi po prvi put organizovani i da zbog toga i Bajden mora da vodi računa o srpskom interesu. Do sada su, kaže, Srbi posmatrani kao neko ko je kriv za sve, kao loši momci, a svi ostali kao žrtve.

"Kosovo je stavljeno ad akta. Uprkos tome, uspeli smo u proteklih osam godina, kada je napravljena koalicija sa Aleksandrom Vučićem da to pitanje stavimo na dnevni red. Američka administracija danas kaže da se slaže da je potrebno da se postigne kompromis", rekao je Dačić.

On je dodao da sada ima mnogo centara u svetu kojima to ne odgovara poput, kako je rekao, Evropske unije i Nemačke.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Amfilohije je bio stub srpskog naroda u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 01.Nov.2020

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je mitropolit Amfilohije Radović bio stub srpskog naroda u Crnoj Gori i da je njegov odlazak na večni počinak veliki gubitak za naš narod.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.