Dačić: Raspisana poternica za Lukom Bojovićem

Izvor: Politika, 04.Sep.2010, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Raspisana poternica za Lukom Bojovićem

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je danas da je policija raspisala potragu i poternicu za Lukom Bojovićem osumnjičenim za organizovanje više ubistava.

Dačić je rekao novinarima da se Bojović po policijskim informacijama ne nalazi u zemlji i da je njegovo hapšenje „pitanje saradnje sa policijama drugih država”.

On je dodao da je po policijskim informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Bojović imao prebivalište van teritorije Srbije.

Dačić je kazao i da je Bojović imao vremena da promeni mesto boravka, jer se o njegovoj umešanosti u ubistva govorilo unazad nekoliko meseci, odnosno od predaje člana „zemunskog klana” Miloša Simovića i izjava Sretka Kalinića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu zahtev za sprovođenje istrage protiv Luke Bojovića zbog sumnje da je organizovao više ubistava.

Bojović se sumnjiči za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge 2004, kao i pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Sa pomenutim ubistvima, ali i drugim krivičnim delima, Bojovića je povezao pripadnik „zamunskog klana” Sretko Kalinić, koji je nedavno, posle višegodišnjeg bekstva, Srbiji izručen iz Hrvatske.

Tanjug

objavljeno: 04/09/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić potvrdio da je raspisana potjernica za Bojovićem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Sep.2010

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je danas da je policija raspisala potragu i potjernicu za Lukom Bojovićem, osumnjičenim za organizovanje više ubistava. Dačić je rekao novinarima da se, prema policijskim informacijama, Bojović ne nalazi u zemlji i da je njegovo hapšenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Smanjen broj stradalih u saobraćaju za 34 odsto

Izvor: EMportal, 04.Sep.2010

Broj osoba poginulih u saobraćajnim nesrećama u Srbiji samnjen je u prvih osam meseci ove godine u odnosu na prošlu za 34 odsto, a broj saobraćajnih nezgoda u istom periodu za 32 odsto, kazao je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na EMportal...

Raspisana poternica za Lukom Bojovićem

Izvor: Glas javnosti, 05.Sep.2010, 07:37

BEOGRAD- Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrđuje da je policija raspisala potragu i poternicu za Lukom Bojovićem osumnjičenim za organizovanje više ubistava...Dačić je rekao novinarima da se Bojović po policijskim informacijama ne nalazi u zemlji i da je njegovo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.