Raspisana poternica za Lukom Bojovićem

Izvor: Glas javnosti, 05.Sep.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisana poternica za Lukom Bojovićem

BEOGRAD- Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrđuje da je policija raspisala potragu i poternicu za Lukom Bojovićem osumnjičenim za organizovanje više ubistava.

Dačić je rekao novinarima da se Bojović po policijskim informacijama ne nalazi u zemlji i da je njegovo hapšenje "pitanje saradnje sa policijama drugih država".

On je dodao da je po policijskim informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Bojović imao prebivalište van teritorije Srbije.

Dačić je kazao i da je Bojović imao vremena da promeni mesto boravka, jer se o njegovoj umešanosti u ubistva govorilo unazad nekoliko meseci, odnosno od predaje člana "zemunskog klana" Miloša Simovića i izjava Sretka Kalinića.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu zahtev za sprovođenje istrage protiv Luke Bojovića zbog sumnje da je organizovao više ubistava.

Bojović se sumnjiči za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge 2004, kao i pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Sa pomenutim ubistvima, ali i drugim krivičnim delima, Bojovića je povezao pripadnik "zamunskog klana" Sretko Kalinić, koji je nedavno, posle višegodišnjeg bekstva, Srbiji izručen iz Hrvatske.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.