Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2012, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Prvo ćemo razgovarati sa DS

BEOGRAD -

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić danas je izrazio uverenje da bez koalicije SPS-PUPS-JS neće moći da se formira buduća vlada.

Dačić je naveo i da će posle izbora prvo razgovarati sa Demokratskom strankom, ali da li će od izbornih rezultata zavisiti da li će sa njima moći da formiraju vladu.

On je rekao novinarima i da će o budućim koalicionim partnerima u vladi biti moguće govoriti tek kada bude poznato ko je osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koliko poslaničkih mandata.

"Cilj je da koalicija SPS-PUPS-JS osvoji što veći broj glasova na izborima", rekao je on, podsetivši da je ta koalicija na prošlim izborima osvojila 7,6 odsto glasova i da je imala "odlučujuću ulogu posle izbora u određivanju ko će formirati vladu".

Dačić je rekao i da očekuje da će ta koalicija na predstojećim izborima "možda imati i duplo veći broj glasova, što znači da očekujem da vlada opet neće moći da bude formirana bez učešća naše koalicije".

Dačić, koji je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova, konstatovao je da su socijalisti u aktuelnoj vladi dobro sarađivali sa Demokratskom strankom i da je sigurno da će prvo razgovarati sa njima posle izbora, "ali da li je moguće sa njima napraviti koaliciju, to ćemo videti" i to će zavisiti od izbornih rezultata.

"U ovom trenutku, ako bismo gledali ideološki i na osnovu dosadašnje saradnje, bilo bi logično da prvo razgovaramo sa DS ali opet će se to sve znati kada se završe izbori", rekao je on.

Dačić je naveo i da ne sumnja u izborni rezultat koalicije koju predvodi, ali da sumnja u izborne rezultate DS i Srpske napredne stranke.

"Ja ne sumnjam u naš rezultat, ja mnogo više sumnjam u rezultate te dve stranke koje su navodno velike", rekao je on dodavši da misli da su DS i SNS "precenjene u biračkom telu Srbije i da ne vrede toliko".
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.