Dačić: Albanski separatisti hoće cepanje juga Srbije

Izvor: Blic, 12.Jul.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Albanski separatisti hoće cepanje juga Srbije

LESKOVAC - Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas u Leskovcu da je državni i nacionalni interes Srbije da jug zemlje ne ostane bez stanovništva, kako se ne bi napravio prostor za albanske separatiste koji zagovaraju cepanje juga Srbije.

"Strateški interes širenja albanskog faktora u ovom kraju podrazumeva cepanje i ovog dela južne Srbije i pretvaranje u neku albansku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << teritoriju", kazao je Dačić na izbornoj konferenciji SPS-a u Leskovcu.

On je istakao da je veoma bitno da strateški najvažniji delovi Srbije ne ostanu bez stanovništva, fabrika, puteva i škola.

"To je državni i nacionalni interes Srbije i rukovodstvo Srbije mora da poštuje taj nacionalni interes", kazao je Dačić, koji je i potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije.

On je ocenio da trenutno postoje dve potrebe u Srbiji - očuvanje jedinstva radi sprečavanja separatizma, kao i neophodnost decentralizacije i regionalizacije.

"Mislim da jug Srbije treba da se organizuje i da nastupi zajednički pred najvišim organima države Srbije, kao što rade Vojvodina, Beograd i Šumadija", naglasio je Dačić.

Lider SPS-a je kazao da je nezaposlenost u Srbiji problem broj jedan i ocenio da je privatizacija u Srbiji bila "pogrešna, na pogrešnom konceptu i u velikom delu sličajeva pljačkaška", i založio se za preispitivanje sumnjivih privatizacija.

Dačić se istovremeno založio i za ostanak nekih javnih preduzeća u državnoj svojini.

"Neka javna preduzeća moraju da ostanu u državnoj svojini jer ne postoji država na svetu koja je rasprodala sve u svojoj državi. Ono što je suština funkcionisanja jedne države u svim državama na svetu jeste državna svojina, a to su prirodna bogastva, energija, naftna industrija, železnica, pošte", poručio je lider SPS-a.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Albanski separatisti hoće cepanje juga Srbije

Izvor: S media, 12.Jul.2011

Nacionalni interes Srbije je da jug Srbije ne ostane bez stanovništva, fabrika, puteva i škola i državni vrh to mora da poštuje, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i dodao da jug Srbije treba da se organizuje i da nastupi zajednički pred najvišim organima države Srbije. ..Lider...

Nastavak na S media...

Dačić: Sprečiti separatizam na jugu

Izvor: B92, 12.Jul.2011

Leskovac -- Lider SPS Ivica Dačić kaže da je državni interes Srbije da jug zemlje ne ostane bez stanovništva jer bi to dovelo do cepanja južne Srbije...U suprotnom, napravio bi se prostor za albanske separatiste koji zagovaraju cepanje juga Srbije, smatra Dačić..."Strateški interes širenja...

Nastavak na B92...

SPS: I decentralizacija i jedinstvo

Izvor: RTS, 12.Jul.2011

Srbija treba da očuva svoje jedinstvo, spreči separatizam i decentralizacijom omogući razvoj svih krajeva, poručio lider SPS-a Ivica Dačić u Leskovcu...Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je jug Srbije da se organizuju i zajednički nastupe pred najvišim organima države...

Nastavak na RTS...

Dačić: Srbija se čuva na jugu

Izvor: B92, 13.Jul.2011, 05:15

Niš -- Predsednik SPS-a i zamenik premijera Ivica Dačić kaže da je jug Srbije neopravdano zapostavljan od svih vlada koje je Srbija imala od svog osnivanja do danas...On je dodao da moramo sačuvati njen jug da bismo sačuvali Srbiju...Od 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji, 20 je sa juga države,...

Nastavak na B92...

Dačić: Borba za pravnu i državu socijalne pravde

Izvor: TvojPortal.com, 13.Jul.2011

/press online/ Predsednik SPS-a i zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je u Nišu da će se SPS, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom, pored insistiranja na zaštiti nacionalnih interesa, boriti i za pravnu državu i državu socijalne pravde. . . On je rekao...

Nastavak na TvojPortal.com...

DAČIĆ: BORBA ZA PRAVNU I DRŽAVU SOCIJALNE PRAVDE

Izvor: Kurir, 13.Jul.2011

NIŠ - Predsednik SPS-a i zamenik premijera Ivica Dačić izjavio je u Nišu da će se SPS, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom, pored insistiranja na zaštiti nacionalnih interesa, boriti i za pravnu državu i državu socijalne pravde...On je rekao da je jug Srbije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.